Fler olika sorters sommarlovsaktiviteter än tidigare vill ungdomsutvecklare Richard Andersson se i år. Arkivbild

Mer bredd på aktiviteter

Skurup En kockduell på Restaurang Rutger, eller en fisketävling? Det är exempel på möjliga sommarlovsaktiviteter när kommunen breddar sitt utbud.

Vi vill att alla förvaltningar ska få vara med och arrangera sommarlovsaktiviteter, inte bara de aktörer som jobbar med kultur, berättar ungdomsutvecklare Richard Andersson.

Tidigare år har fritidsgårdarna, Kulturskolan, biblioteken och en del föreningar arrangerat sommarlovsaktiviteter. I år höjs ambitionsnivån och Richard Andersson vill locka fler föreningar att engagera sig samt andra förvaltningar inom kommunen. Det finns 158 000 kronor i stadsbidrag att söka.
– Vi har gjort en digital plattform som man kan nå via en länk från kommunens hemsida, berättar Andersson.

Här kan föreningar och förvaltningar skriva ner sina förslag och ansöka internt i kommunen om delar av bidraget på 158 000 kronor.
I motprestation kräver Socialstyrelsen att aktiviteterna riktar sig till barn i åldern 6-15 år, skapar kontaktytor mellan barn från olika social bakgrund, främjar integration och riktar sig till både pojkar och flickor. Senast 29 april ska ansökan vara inne.

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

  • Ja (52%, 200 Röster)
  • Nej (48%, 185 Röster)

Antal röster: 385

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev