Växjös juniorstjärna sänkte Redhawks

ISHOCKEY Sveriges bästa hockeyjunior Elias Pettersson hade stor show när Växjö slog Malmö Redhawks med 6–3.

Rödhökarna var på poängjakt i den 51:a och näst sista omgången av maratonserien SHL. Det gick inte alls. Därmed är den viktiga sjätteplatsen, som ger en direktplats in i SM-kvartsfinalerna, inte helt säkrad.
Men det är tre poängs fördel för Redhawks på sjätteplatsen ned till sjuan HV 71. Dessutom möter man ett avsågat Mora IK i den sista omgången på lördag hemma i Malmö arena.

Det mesta i Vida arena under torsdagskvällen handlade om Elias Pettersson. Han svarade för två mål och två assist. Därmed blev han den främste junioren genom tiderna när det gäller att göra poäng under en säsong i landets högsta ishockeyserie. Han är nu uppe i 54 poäng och raderade ut kenta Nilssons gamla rekord från säsongen 1975/76 på 51 poäng.
Som belöning fick han en stående ovation av närmare fem tusen åskådare i Vida arena.
– Jag har tränat hårt för att vara den spelare som jag har blivit, hela livet har försökt att bli så bra som möjligt, förklarade 19-åringen i C Mores direktsändning.

Peter Andersson såg å sin sida grymt besviken när han ställde sig framför C Mores intervjukamera.
– Vi beter oss uruselt i den andra perioden, och drar på oss en massa onödiga utvisningar. Det håller inte, och där rinner matchen i från oss, förklarar Redhawscoachen.
På fem minuter gick Växjö Lakers från 2-2 till ledning med 6-2, där bland annat Robert Rosén vallade in en puck via Oscar Alsenfelts ryggtavla och noterades för sin 200:e poäng i Växjö.
Vid ställningen 5-2 gjorde Redhawks ett målvaktsbyte, när Jonas Gunnarsson fick komma in på isen. Men han fick direkt släppa in en puck. Detta sedan ”Man of the Match”, Elias Pettersson, fick ett friläge till skänks av Redhawks.
Många tongivande spelare i Malmölaget, som Rhett Rhakshani, Johan Olofsson, Nils Andersson och Jens Olsson, har problem med poängproduktionen just nu. Det bådar inte gott inför det stundande SM-slutspelet.

Sport i dag

Sportresultat