Vattenläcka gäckar VA-verket

LÖVESTAD Kommunen har bett boende i Lövestad om hjälp att lokalisera en större vattenläcka.
Någonstans i ett område vid Storgatan försvinner runt 5 000 liter vatten i timmen.

På torsdagsmorgonen hade man på VA-verket lyckats begränsa det misstänkta läckageområdet något att gälla ett område vid Rosenlund runt Lönngatan.
– Det handlar absolut om en större läcka. Det försvinner ungefär fem kubik, 5 000 liter i timmen, säger Joakim Björklin, driftledare på VA-verket.

Men exakt var läckan finns vet man ännu inte. På förmiddagen befarade man att den kunde finnas i ett hus som inte är bebott för närvarande eller i ledningen i gatan.
– Vi har nu uteslutit en rad fastigheter och söker nu vidare i huvudledningen. Det handlar om en sträcka på cirka 160 meter längs Storgatan, säger Joakim Björklin.

De första signalerna om allt inte stod rätt till dök upp kring jul förra året, berättar Joakim Björklin. Vattenförbrukningen i Lövestad började långsamt öka.
– Vi har lagat lite läckande ventiler sedan dess och även lagat en del annat som vi trodde var sanningen. Men det finns förmodligen en större läcka.
Många Lövestadsbor har hört av sig till kommunen sedan man på Sjöbos Facebooksida bad om hjälp att lokalisera den gäckande läckan. Men inga konkreta uppgifter har kommit in, däremot en hel del tips om var läckan kanske kan vara, uppger VA-chef Peter Hellichius.

Dagens fråga

Firar du Lucia på något sätt?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev