Sju pojkar misstänks för gruppvåldtäkten

MALMÖ Sju pojkar misstänks nu vara inblandade i gruppvåldtäkten i Lindängen i början av februari mot en kvinna över 18 år.
Ytterligare en 15-årig pojke anhölls under onsdagen misstänkt för grov våldtäkt. Och han är därmed den sjunde pojken som anklagas för dådet.

Två av pojkarna som misstänks ha varit med är bara 13 år gamla och därmed inte straffmyndiga. De har istället överlämnats till socialtjänsten.
Som Skånska Dagbladet tidigare berättat anhölls fyra pojkar i åldrarna 15-16 år på tisdagen misstänkta för den grova våldtäkten i Lindängen. Två av pojkarna är 15 år och de andra 16 år.
– Nu har två av dem, en 15-åring och en 16-åring släppts på fri fot. Men misstankarna mot dem kvarstår, berättar Nils Norling, presstalesman vid polisen i Malmö.
– Men de övriga två sitter fortsatt anhållna tillsammans med den 15-åring som nu också har frihetsberövats.
Det var natten mellan den 2 och 3 februari som den misstänkta våldtäkten inträffade i en lokal i ett flerbostadshus i Lindängen.
En omfattande utredningsarbete ledde fram till att misstankarna riktades mot de unga pojkarna. Men det är fortfarande mycket arbete som återstår i ärendet.

Kvinnan hölls inspärrad i lokalen och våldtogs av flera personer under natten.
– Brottstiden är satt till från midnatt fram till åtta eller nio på morgonen. Någon gång under den här tiden ska våldtäkten ha skett, säger Nils Norling.
– Jag vill i nuläget inte säga något mer om det finns misstankar om att ytterligare personer kan ha varit inblandade och om det kan bli aktuellt med ytterligare frihetsberövanden.
Det var på onsdagen som ännu en 15-årig pojke greps och han anhölls lite senare misstänkt för den grova våldtäkten.
– Nu ska de anhållna höras ytterligare. Och det blir även fler förhör med kvinnan.

Enligt polisen rör det sig inte om någon överfallsvåldtäkt.
Offret ska ha haft viss kontakt med männen under kvällen. Men hon ska inte ha känt dem sedan tidigare.
Polisen vill fortfarande inte berätta på vilken adress som kvinnan blev våldtagen eller vilket område det rör sig om i Lindängen.
– Det finns anledning att vara mycket restriktiv med detaljer i det här ärendet. Och allt är inne i ett mycket känsligt skede just nu. Men det rör sig om en lokal som finns i ett flerfamiljshus på Lindängen, säger Nils Norling.

Det är också oklart var någonstans som kvinnan träffade männen och om hon blev drogad eller på annat sätt tvingad att följa med till lokalen.
Vid den tekniska genomgången av lokalen kunde olika spår säkrats. En del beslag gjordes också och mycket skickades iväg för analys.
Nu fortsätter också arbetet med analyser av tekniska fynd och andra beslag. Det handlar om att söka ytterligare bevisning.

Dagens fråga

Tycker du det är ok med tiggeriförbud?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev