Hampus Henningsson gjorde en stark match mot IFK Kristianstad – men Lugi förlorade till slut. Foto: ERIC BLIDING
En orange mur - som vanligt svårforcerad. Foto: Eric Bliding
Karl Wallinius gjorde två mål. Foto: Eric Bliding

Lugi hade greppet men tappade till slut

HANDBOLL Lugi hade en skrällseger på gaffeln i Kristianstad med tio minuter kvar av torsdagens match. Men till slut lyckades suveräna IFK vända och vinna.

60 raka segrar på hemmaplan före matchen – nu är IFK Kristianstad uppe i 61. Den smått otroliga sviten håller fortfarande.
Men Lugi hade något stort på gång i Kristianstad arena. Faktum är att gästerna från Lund hade ledningen större delen av matchen och såg ut att ha kopplat ett litet grepp med tio minuter kvar.
– Vi låg under med tre mål men gjorde fem raka och efter det sköt de i ribban och utanför några gånger och vi gav oss själva chansen, resonerade Lugitränaren Tomas Axnér efter matchen.

Problemet var bara att de chanser som Lugi skapade inte gick i mål.
Hampus Jildenbäck, som suttit på bänken större delen av matchen (varit krasslig) fick chansen men brände ett par skott högt över målet och Alfred Jönsson som haft en motig match sköt också över eller rakt på målvakten.
Det gav IFK Kristianstad chansen att gå ikapp igen, 25-25 efter 25 minuter. Sedan var det roliga slut för utmanarlaget från Lund.
– De malde ner oss sista tio med större skärpa. Vi tappade gnistan lite när vi spelade oss till fina chanser men missade skotten. De hade den skärpan som vi saknade, konstaterade Tomas Axnér.

Fram till matchens slutminuter hade Lugi lyckats med det mesta. Stark tförsvarsspel, utmärkta målvaktsprestationer och ett kreativt anfallsspel där Lucas Pellas och Hampus Henningsson lyckades oftast, men där även unga talanger som Karl Wallinius och Carl Möllerström fick utrymme och tilläts glänsa mellan varven.
Hampus Jildenbäck spelade inte många minuter, men satte samtliga Lugis straffar (sex straffmål) och blev i princip skyttebäst från bänken. . .
– Prestationen var bra i dag, men vi fick inga poäng. Det känns tungt eftersom vi hade en god chans att stänga matchen när vi ledde med tre mål mot slutet. Visst är Kristianstad starka till slut, men i dag var det inte på deras överlägsenhet som de vann matchen utan på grund av våra missttag, sa Tomas Axnér.
I hemmalaget var Albin Lagergren och Mario Lipovac de starkaste korten bakom segern.

Sport i dag

Sportresultat