Hannes Karlsson - Skurups IBK:s poängkung. Foto: Jonas Widerberg

Karlsson om succén: ”Otroligt kul och häftigt”

INNEBANDY
Skurups IBK:s herrlag säkrade ett historiskt avancemang till division 1 förra helgen. En viktig kugge i succélaget är forwarden Hannes Karlsson, som har öst in poäng i serien.
– Jag fick en bra start på säsongen och sedan har det rullat på, säger han.

Skurups IBK missade chansen att säkra avancemang borta mot Engelholm. Bättre gick det hemma mot Munka-Ljungby i lördags. Skurup hamnade i underläge i mitten av första perioden, men gjorde sedan nio raka mål och vann med 9–1.
– Det var ett helt annat fokus i den matchen. Grabbarna var verkligen taggade. Vi har haft som mål att gå upp i ettan länge, så det känns nästan lite overkligt. Att vi lyckades är otroligt kul och häftigt, säger poängkungen Hannes Karlsson, som var avstängd och fick följa matchen från läktarplats.

21-åringen har annars imponerat under säsongen. Den målfarlige forwarden har gjort 80 poäng (51 mål och 29 assist) på 19 matcher och leder poängligan överlägset. Förra säsongen gjorde han 48 poäng.
– Jag hade inte så höga förväntningar när säsongen började. Jag trodde aldrig att jag skulle vinna skytteligan, men jag fick en bra start på säsongen och sedan har det rullat på, säger han.
Innebandymagazinet publicerade i veckan en lista med Skånes 300 bästa poänggörare från SSL till division 4. Skurup har två spelare med på topp tio. Karlsson är tvåa på listan och kedjekompisen Gustav Franzon sexa. Under säsongen har målfesterna avlöst varandra. Skurup har vunnit med tvåsiffrigt tolv gånger i serien.
– Allt har fungerat utmärkt från försäsongen fram till nu. Vi har fått ihop en fantastisk grupp som har kul tillsammans både på och utanför innebandyplanen. Och det är inte bara en eller två spelare som klivit fram utan alla har varit med och producerat, säger Karlsson.

Två omgångar återstår. Skurup spelar borta mot Bjärred på söndag och avslutar seriespelet helgen efter med hemmamatch mot Lomma. Karlsson lovar full satsning.
– Lomma är ett mardrömsmotstånd som vi inte besegrat på två år. Jag tror nog alla i laget kommer att ge allt för att vinna den matchen, säger Karlsson.

Kör du vidare i Skurup nästa säsong?
– Skurups första säsong i division 1 vill man inte missa. Jag kommer nog att bli kvar i klubben nästa år.

Vad tror du om era chanser i ettan?
– Det kommer att bli mycket tuffare, men får vi behålla stora delar av truppen och kanske förstärka med någon spelare ska vi nog kunna hänga kvar.

Sport i dag

Sportresultat