Höjde stödet till karnevalen

Lund

Tjänstemännen hade föreslagit ett stöd till Lundakarnevalen med sammanlagt 1,1 miljoner kronor men kommunstyrelsen lade på ytterligare 200 000.
En halv miljon av stödet utgörs av insatser som genomförs av tekniska förvaltningen. Det gäller bland annat renhållning och toaletter utanför karnevalsområdet samt avstängningar, ombyggnader och trafikövervakning.
Dessutom får karnevalen pengar för att täcka kostnader för renhållning och toaletter inom området samt för miljöarbete. Här föreslog kommunkontoret 600 000 kronor men kommunstyrelsen höjde till 800 000. Även om påslaget inte öronmärkts ser kommunstyrelsen gärna att det används för tillgänglighetsinsatser.
Karnevalsledningen uppger att totalkostnaden för renhållning, toaletter och säkerhet uppgår till närmare 2,3 miljoner kronor.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Har du handlat dina julklappar?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev