H65-tränaren Carl-Christian Olsson blickar fram emot ett ovisst och spännande division 1-slut. ARKIVBILD

H65 lever farligt

HANDBOLL Tre omgångar före slutet hänger H65:s handbollsherrar aningen löst i division 1 södra.

H65 riskerar att ramla ner på direkten, men kan lika gärna komma att återkvala som att helt undvika degradering.
– Vi avslutar med tre väldigt tuffa och troligtvis jämna matcher. Det gäller att vinna i alla två av dem. Då kanske vi klarar oss kvar. Men det hänger inte bara oss. Dock är det på våra egna matcher vi måste fokusera, säger Carl-Christian Olsson, H65-tränaren.

Just nu är det på en återkvalsplats som H65 parkerar. Där ligger också Kroppskultur. Båda på 15 poäng. Precis ovanför strecket ligger Warta på 16 poäng.
På nedflyttningsplatserna ligger Drott och Backa, på 13 respektive 10 poäng.
Närmast spelar H65 borta på Backa, sedan väntar Vinslöv hemma och slutligen YIF U borta.
– Det har varit bekymmersamt på sistone med många skador och sjukdomar. Ändå har vi tagit fyra poäng på de tre senaste matcherna och inte förlorat, upplyser Calle.
I söndagens hemmamatch mot Kroppskultur saknade H65 av olika anledningar Max Blomberg, Askar Bark, Sebastian Nygren och Erik Lindqvist. Trots detta kunde H65 vinna, 29-22.
– Vi mötte ett bra och formstarkt Kropps, men gjorde en fantastiskt insats, faktiskt en av våra bättre matcher i år, påstår Calle.
– Ett stort steg i rätt riktning.

Låt vara att det är tabelljumbon som H65 åker upp för att möta på lördag, men någon lätt match räknar inte tränare Olsson med att det ska bli:
– Backa har spelat upp sig på sistone och fått tillbaka sin bästa spelare. Vi kommer garanterat inte att få något gratis.

Sport i dag

Sportresultat