En vinterträdgård lik den på bilden kan bli verklighet i Svedala. Pressbild/Boviera
Sören Runsteen, vd för Boviera. Pressbild/Boviera

Franska rivieran kan komma till Svedala

svedala Kommunstyrelsen ställer sig positiv till att ta fram en detaljplan för Bovieras planerade anläggning för 55 plus.
Med inspiration från den franska rivieran ska det vara ett behagligt klimat året om.

I onsdagens tidning skrev SkD att kommunstyrelsen gett klartecken för att ta fram en detaljplan för Bovieras projekt. Boviera är ett dotterbolag till fastighetsutvecklaren Balder och har runt 20 liknande boenden som det som planeras i Svedala.
Vid väg 108 planeras för 48 bostadsrätter och en drygt 1 600 kvadratmeter stor inomhusträdgård med behagligt klimat året runt och växter från utlandet, om det blir som företaget vill.
Målgruppen är köpare från 55 år och uppåt.

– De som köper är främst de som kommer från ett villa- eller radhusboende där barnen flugit ut och man funderar kanske på om man ska måla huset och klippa resten av livet.
– Bovierakonceptet är väl beprövat runt om i landet och responsen vi får från de som har flyttat in är överväldigande positiv, säger Sören Runsteen, vd för Boviera.

Vad framhåller de boende?
– Framförallt den sociala gemenskapen och att man får nya vänner. Vi bygger anläggningar så att det underlättar möten.

Mötena kan ske i den stora inomhusträdgården som med hjälp av ett klimatsystem ger en behaglig temperatur och luftfuktighet året om, förklarar företaget på sin hemsida.
– Det är ett medelhavsklimat som vi kan hålla i våra trädgårdar, där har vi palmer och citrusträd och allt möjligt, ungefär någonstans mellan 1 500 och 1 700 olika växter.

Drar en sådan här trädgård mycket el?
– Nej, inte speciellt, och det märks på månadsavgiften. Vi tillämpar marknadsmässig prissättning på våra lägenheter och det är inte speciellt mycket dyrare än konkurrenterna på respektive ort, vare sig det gäller försäljningspris eller månadsavgifter.
– Vi har ett bra tekniskt system och tillgodogör oss solinstrålningen, det är den huvudsakliga värmekällan eftersom det är så stora glasytor. Det är under de kalla vintermånaderna som vi tillför lite energi.

Boviera upplever ett stort intresse för boendet i Svedala.
– Med närheten till Malmöregionen ser vi att upptagningsområdet är större än Svedala. Vår bedömning är att det kommer gå bra, säger Sören Runsteen.
Tiden för bygget beräknas till 18 månader.
– Vi väntar med glädje på en lagakraftvunnen plan för att kunna komma igång, säger Malin Haag, marknadsansvarig på Boviera.

Dagens fråga

Tar Rosengård guld i damallsvenskan i år?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×