Fler misstänkta för sprängdåd

MALMÖ Ytterligare två personer anhölls på onsdagen misstänkta för sprängningen den 25 juli ifjol vid entrén till en fastighet på Karolingatan.
Sedan tidigare är en 20-årig man häktad för allmänfarlig ödeläggelse. Och nu misstänks även en 18-åring för samma brott och en 19-åring för anstiftan.

Den 18-årige mannen är även misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse den 23 augusti.
Och 19-åringen misstänkts utöver för anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse även för försök till grov utpressning i juli 2017.

– Jag vill inte gå in på några detaljer i ärendet eller vad det finns för misstankar om förberedelse, säger åklagaren Magnus Pettersson.
Som Skånska Dagbladet tidigare berättat häktades 20-åringen i måndags misstänkt för sprängningen utanför entrén till flerfamiljshuset på Karolingatan i Höja.
Och han misstänks för ytterligare ett sprängdåd. Han greps redan den 2 februari och häktades någon dag senare misstänkt för att ha kastat in sprängladdningen över staketet in på polishusets parkering vid von Lingens väg.

Utredningen ledde fram till att han även häktats för dådet på Karolingatan. Och nu misstänks att även de båda tonåringarna har varit inblandade.
Det var tjugo över två natten till den 25 juli som polisen larmades av flera närboende som hade hört en hög smäll vid Karolingatan.
Samtidigt har nu två bröder, 21 och 22 år, som suttit häktade för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse i Malmö friats från de misstankarna.
Männen finns med på Malmöpolisens så kallad Fokuslista över grovt kriminella. Och brottstiden för attentatsplanerna var satt till mellan 29 och 31 december.
21-åringen släpptes fri på onsdagen. Men 22-åringen sitter kvar misstänkt för bland annat ett grovt narkotikabrott 21 september i Rosengård.

Dagens fråga

Ska du resa bort under julhelgen?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev