MFF-akademi sågas av fotbollsalliansen

Södra Sandby En satsning på Södra Sandby och den lokala fotbollen, menar initiativtagarna från S, MP och C. Onödigt, dyrt och svårtillgängligt för många, hävdar fotbollsalliansen i Lund.

En MFF-akademi på Killebäcksskolan skulle stärka skolans redan befintliga fotbollsprofil och göra Södra Sandby mer attraktivt.
Det menar Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet i en gemensam skrivelse till kommunstyrelsen som lämnades in i december.
Men fotbollsalliansen, Falk, som representerar 14 fotbollsklubbar i Lunds kommun, är kritiska till förslaget och har mejlat sina synpunkter till politikerna i kommunstyrelsen.

– Det finns ingen anledning att betala överpris för ett starkt varumärke och genom att placera verksamheten i Sandby riskera att dränera de östra kommundelarna, skriver Falk i mejlet.
– Det finns redan certifierade utbildningar i Lund, Dalby och Södra Sandby. De drivs dessutom till en betydligt lägre kostnad än en MFF-akademi. Varför satsar man inte på dem istället? säger Nils-Åke Stålring, sekreterare på Falk.
Inga-Kerstin Eriksson (C) står bakom förslaget tillsammans med Yanira Difonis (MP) och Elin Gustafsson (S).
– Det här förslaget kommer att ge fler chansen att satsa på fotbollen. Det blir 25 nya platser att söka, säger Inga-Kerstin Eriksson (C).

Falk ställer sig också kritiska till att satsningen sker just i Södra Sandby.
– Infrastukturmässigt ligger Södra Sandby dåligt till. Elever från Genarp, Veberöd och Torna Hällestad får till exempel svårt att ta sig dit. Om vi ska ha en akademi i Lunds kommun hade Dalby varit bättre när det gäller transporter, säger Nils-Åke Stålring.

Varför föll valet på Södra Sandby?
– Södra Sandby IF och Killebäcksskolan visade intresse. Skolan har direkt tillgång till den lokala fotbollsföreningens planer och anläggningar, men jag förstår att det kan bli svårt med transporten. Transportförbindelserna är inte direkt bra, säger Inga-Kerstin Eriksson.

Handläggaren på kommunkontoret föreslår dock att kommunstyrelsen avvisar förslaget och skickar det vidare till barn- och skolnämnden.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Tittade du på Nobelfesten?

  • Nej (74%, 547 Röster)
  • Ja (26%, 191 Röster)

Antal röster: 738

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev