Inget skadestånd för sexuellt ofredande

TRELLEBORG Det blir inget skadestånd för den unga kvinna som i höstas anmälde att hon hade blivit utsatt för sexuellt ofredande i samband med en fest. Ystads tingsrätt ogillade nämligen åtalet.

Det var en 17-årig trelleborgsyngling som nyligen stod åtalad för att ha kränkt kvinnans sexuella integritet förra året.

Bland annat misstänktes han för sexuellt ofredande genom att att ha tagit på kvinnan utanpå hennes kläder smeka hennes ben och rumpa, trycka sitt huvud mellan hennes ben och pussa mellan benen samt lägga sig över henne och göra samlagsrörelser mot hennes kropp.
Dessutom åtalades 17-åringen för att ha vidrört hennes bara bröst och sugit på hennes ena tå.

Under rättegången berättade flera av festdeltagarna att de drack alkohol.
Den unga kvinnan blev berusad så att hon mådde dåligt, vilket fick till följd att gick och la sig i ett sovrum i lägenheten.
Hennes pojkvän kom under kvällen in och frågade om det var okey att en annan killa, som också mådde dåligt, fick ligga i sängen bredvid. Det var då som ofredande ska ha inträffat.

Under tiden som 17-åringen misstänks ha rört vid henne blev hon förstelnad och efteråt grät hon och fick en panikattack.
Under hela hösten efter händelsen har kvinnan också mått dåligt och och gärningen har medfört henne ett stort lidande.
Den åtalade 17-åringen nekar till brott och att han ska ha tagit på den unga kvinnan. Han påpekar att det var fler som låg i sängen med målsägaren och honom.
Tingsrätten menar att ord står mot ord om den aktuella händelsen
Målsägande har lämnat en detaljerad berättelse men eftersom hon har varit kraftigt berusad och därför kan ha svårt att minnas all detaljer efteråt.

Eftersom den unga kvinnan låg med vänd från den person som utsatte henne för det sexuella ofredandet och inte såg honom menar rätten att det kan ha varit någon av de andra killarna.
Osäkerhetsfaktorn gör att tingsrätten väljer att fria 17-åringen från åtalet. Därmed ogillas också kvinnans skadeståndskrav.

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

  • Ja (52%, 200 Röster)
  • Nej (48%, 185 Röster)

Antal röster: 385

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev