Hans Ramel. Foto: Markus Asp

Han kan bli ordförande för LRF Skåne

Sjöbo Hans Ramel, fideikommissarie på Övedskloster, föreslås till ny ordförande för LRF Skåne.

Marianne Andersson har varit ordförande för LRF Skåne i sju år, men på regionstämman den 22 mars lämnar hon uppdraget. LRF Skånes valberedning föreslår att Hans Ramel ska ta över ordförandeposten.
– Hans har gedigen erfarenhet av lantbruk och landsbygdsföretagande i olika former, är en skicklig kommunikatör och har stort förtroende både i medlemskåren och i regionstyrelsen. För oss är Hans den självklara ordförandekandidaten, säger Eva-Karin Hempel, valberedningens ordförande.
Valberedningen föreslår omval av styrelseledamöterna Glenn Oredsson, Maria Hofvendahl Svensson och Emil Hjalmarsson. Anders Rolfsson och Anders Svensson valdes på fjolårets stämma fram till 2019 års stämma.

Valberedningen föreslår även nyval av Helena Rimfors och Ann Marke.
”Helena driver tillsammans med familj en äppelodling i Brösarp, är en duktig konsumentkommunikatör och arrangerar upplevelser med lokalt tema. Ann Marke är en aktiv skogsägare och landsbygdsföretagare som även är förtroendevald i Södra skogsägarna samt är kunnig i jakt- och äganderättsfrågor”, säger Eva-Karin Hempel.

Dagens fråga

Tycker du det är ok med tiggeriförbud?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev