Fyra pojkar anhållna för grov våldtäkt

Malmö Fyra pojkar i åldrarna 15-16 år har anhållits misstänkta för grov våldtäkt.
Tonåringarna greps på tisdagen. De anhölls lite senare misstänkta för gruppvåldtäkten i Lindängen i början av februari mot en kvinna över 18 år.

– Utredningen har lett fram till att misstankarna riktades mot de fyra pojkarna. Men det är fortfarande mycket arbete som återstår i ärendet, säger Nils Norling, presstalesman vid polisen i Malmö.
Det var natten mellan den 2 och 3 februari som den misstänkta våldtäkten inträffade i en lokal i ett flerbostadshus i Lindängen.

Kvinnan hölls inspärrad i lokalen och våldtogs under natten.
– Brottstiden är satt till från midnatt fram till åtta eller nio på morgonen. Någon gång under den här tiden ska våldtäkten ha skett, säger Nils Norling.

Enligt polisen rör det sig inte om någon överfallsvåldtäkt. Offret ska ha haft viss kontakt med männen under kvällen. Men hon ska inte ha känt dem sedan tidigare.
– Vi vill fortfarande inte berätta på vilken adress som kvinnan blev våldtagen.
– Men det rör sig om en lokal som finns i ett flerfamiljshus på Lindängen, säger Nils Norling.

Det är också oklart var någonstans som kvinnan träffade männen och om hon blev tvingad att följa med från en annan adress till den aktuella lokalen.
De fyra tonåringarna, som är bosatta i Malmöområdet, anhölls mellan klockan 11 och 15 på tisdagen misstänkta för grov våldtäkt. Två av pojkarna är 15 år och de andra två är 16 år.
Vid den tekniska genomgången av lokalen kunde olika spår säkrats. En del beslag gjordes också och mycket skickades iväg för analys.
En spårhund som specialiserats på att söka efter kroppsvätskor deltog vid undersökningen.

Att det rör sig om en lokal som många personer tidigare haft tillgång till bedömdes inledningsvis kunna komplicera arbetet.
– Nu fortsätter allt med analyser av tekniska fynd och andra beslag. Det handlar om att söka ytterligare bevisning, säger Nils Norling.
– Och det kommer att hållas fler förhör med de misstänkta.
Polisen har tidigare genomfört dörrknackning och pratat med personer både i flerfamiljshuset och på annat håll.
Och en granskning har också gjorts av övervakningskameror i området.

Polisen vill i nuläget inte berätta offrets ålder, mer än att det rör sig om en vuxen kvinna över 18 år.
Nils Norling vill inte heller gå in på om polisen söker efter fler misstänkta.
Och inte heller hur de fyra tonåringarna ställer sig till misstankarna.
– Vi har av olika skäl valt att inte gå ut med så mycket detaljer i det här ärendet. Därför lämnar vi i nuläget inte någon adress eller ens vilket område i Lindängen det gäller.
– Förhoppningen är att få in fler iakttagelser från vittnen. Och det är viktigt att det rör sig om ofärgade uppgifter, som man inte har kunnat läsa sig till.

Dagens fråga

Firar du Lucia på något sätt?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev