Fjärde raka för formstarkt YIF

HANDBOLL Ystads IF verkar trivas med det tajta spelschemat. Bara två dagar efter hemmasegern mot Redbergslids IK tog YIF på onsdagskvällen sin fjärde raka tvåpoängare efter 33-30 mot Hammarby IF i Eriksdalshallen i Stockholm.

På kuppen klättrade YIF ytterligare ett pinnhål i ligatabellen.
– En konstig match, så det brukar vara när vi möter Hammarby här uppe. Det är mycket springa, springa, springa. Det känns nästan som att man springer i cirklar, sa YIF:s femmålsskytt Eric Forsell Schefvert i Cmores sändning.
För andra matchen i rad ställdes YIF mot ett offensivt försvar och precis som senast mot RIK redde man ut det utan några större problem.
– Andra halvlekens start var katastrofal. Annars spelade vi under stora perioder disciplinerat. Vi släppte in lite väl många mål på grund av att vi blev för låga och inte vann man mot man-duellerna, sa Eric.
– Nu ska vi njuta av de här två poängen.
Tack vare segern tog sig YIF förbi Guif och upp på sjätteplatsen. Två omgångar före slutet finns chansen att nå ännu högre och skaffa sig ett ännu bättre utgångsläge inför det stundande SM-slutspelet.

– Vi har goda chanser att vinna de två sista matcherna. Men oavsett var vi slutar eller vem vi får möta i slutspelet, så är det då som att en ny säsong tar sin början. Allt nollställs, poängterade Eric Forsell Schefvert.
Matchen i matchen, den mellan skytteligans etta och tvåa, Patrik Fahlgren och YIF:s Hampus Andersson, vanns av Bajen-Patrik, åtta mål mot sju. Därmed drygade han ut sitt försprång i skyttetoppen, där Fahlgren nu står på 181 mål mot YIF-Anderssons 175.
Priset till bäste YIF:are gick till lagkaptenen Alexander Borgstedt.

Närmast har YIF att möta det nu Sebastian Seifert-tränade Karlskrona, som på onsdagen lämnade nedflyttningsplatsen efter vinst i jumbofinalen mot Helsingborg.

Sport i dag

Sportresultat