Claes Skogh tar över ordförandeklubban i SPF i Svalöv och han har en hel del nya grepp som han vill förverkliga. Foto: Roger Sunesson

Claes – SPF:s nye bas

SVALÖV Det är dags för maktskifte i SPF Seniorerna i Svalöv.
Vid årsmötet avgick mångårige ordföranden Hans-Gösta Hansson och in på scen kommer istället Claes Skogh.

– Det ska bli mycket intressant. Jag har många idéer som jag vill förverkliga, säger Claes Skogh förväntansfullt.
Han är van att ha många bollar i luften, styra upp och se resultat efter alla år som egen företagare. Dessutom svingar Claes klubban även i bowlingklubben BK Möllan och Svalövs bowlingklubbars förening:
– Det har jag nytta av i det här uppdraget. Här finns mycket att utveckla och det finns många medlemmar som gärna ser att här händer grejer.
SPF är stort i Svalöv, totalt räknades vid senaste årsmötet in 270 stycken och redan nu sysselsätts medlemmarna med en hel rad aktiviteter.

Det handlar om föredrag, måndag och onsdagsträffar och månadsträffar:
– Tanken är att öka på tillfällena för mer tankeverksamhet, men även få folk att gå ut och röra på sig ännu mer. En viktig detalj i den här åldern, klargör Claes Skogh.
Själv har han hunnit med att fylla 72 år och slutade arbeta så sent som ifjol.
– Jag satt i styrelsen ifjol och blev i år tillfrågad om jag ville ta över rollen som ordförande. Det behövdes inte många dagars betänketid för att tacka ja.
Bra samarbete med Svalövs kommun hoppas Claes också på och värnar därmed om sina medlemmar.
– Vi måste vara med och påverka. Antalet 40-tallister är många och om några år står kommunen inför stora utmaningar där välfärden måste behållas och bli bättre.

Claes Skogh är inte heller främmande för att hitta samarbete med PRO:
– Här finns många frågor som vi kan driva gemensamt och därför kommer jag att ta kontakt med PRO:s ordförande Bengt Zander.
Under året blir det även finbesök:
Dels landshövding Annelie Hultén som tittar in den 4 april och ett par veckor senare underhåller Lil Malmqvist.

Dessutom kör SPF en repris på sin populära datakurs sedan i höstas. Redan idag, onsdag undervisar elever på Heleneborgsskolan SPF-seniorerna.
– Ett helt otroligt stort intresse. Äldre personer måste hänga med och då är kursen en mycket bra början, konstaterar Claes Skogh.

Dagens fråga

Tycker du det är ok med tiggeriförbud?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev