Det är rent resursslöseri att använda skattepengar till att underhålla och värma upp stängda bad! tycker Vänsterpartiets Lucas Lennartsson som vill se utökade öppettider på friluftsbaden. Arkivbild

Vänstern vill ha längre öppettider på baden

Sjöbo Öppettiderna på friluftsbaden i Sjöbo kommun bör utökas och det ska vara gratis att besöka dem. Det tycker Vänsterpartiet.

Politikerna i kultur-; tillväxt- och fritidsutskottet tog nyligen beslut om att ändra öppettiderna på Orebadet, Östra Färsbadet och Frenningebadet efter kritiken. Förra sommaren stängde de tidigare som en besparingsåtgärd, men i år skjuts tiderna så att baden öppnar och stänger senare.

Det tycker inte Vänsterpartiet räcker. I en motion skriver Lucas Lennartsson att de vill att öppettiderna utökas och yrkar att utskottet utreder möjligheten.
”Det är ingen god idé att stänga baden för att reglera underskott i andra verksamheter i kommunen. Det kostar 4,5 miljoner kronor att driva de tre baden i år utan personal – bara själva anläggningarna. Denna kostnad har vi oavsett om baden är stängda eller öppna.”

Lucas Lennartsson framhåller att biljettintäkterna minskade förra året när öppettiderna minskade.
”Intäkterna av biljettförsäljningen täcker i princip kostnaden vi betalar för att ha personal i kioskerna för att sälja biljetter och ett väldigt litet överskott går in att täcka driftskostnaderna. De största kostnaderna har vi för uppvärmning, städning, underhåll, vattenrening, en liten andel av driftskostnaderna går till badvakter och simlärare.”

Han föreslår i motionen att kultur-; tillväxt- och fritidsutskottet även ska få tilläggsanslag för att ta bort avgifterna på baden.
”Öppna baden och låt våra medborgare använda dem! Det är rent resursslöseri att använda skattepengar till att underhålla och värma upp stängda bad!”

Dagens fråga

Har du handlat dina julklappar?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev