Träningsmatchen mellan Malmö FF och FC Nordsjälland slutade 2-2. Foto: Jonas Widerberg

Rosenberg gjorde sitt 100:e mål i MFF

Fotboll Markus Rosenberg var på spelhumör när Malmö FF kryssade mot FC Nordsjälland. Anfallaren nådde drömgränsen 100 mål i MFF när han klackade in kvitteringen i första halvlek.
- Klart att det är häftigt att vara i den skaran, säger Rosenberg, efter 2-2-matchen.

Malmö FF kryssade mot FC Nordsjälland i en tuff och tempofylld träningsmatch på Stadionområdet. Gästerna tog ledningen i den 18:e minuten. Planens gigant Mohammed Kudus hittade Ibrahim Sadiq som placerade bollen förbi Fredrik Andersson i MFF-målet. I den 32:a minuten kom kvitteringen. Med ryggen mot mål klackade Markus Rosenberg in 1-1 – ett drömmål.
– Det är svårt att avsluta på något annat sätt. Antingen tar jag emot den eller så gör jag på det sättet, annars tar det för lång tid. Jag tänkte inte så mycket, det var mest en reflex, säger Rosenberg.
Målet vara hans 100:e i MFF.
– Man kanske tänker mer på det efter karriären. I morgon är det träning igen och så rullar allt på. Men det är klart att det är häftigt att vara i den skaran, säger han.
Nordsjälland gick till pausvila med ledning 2-1 efter ett sent självmål av MFF. I andra lyfte hemmalaget upp spelet och med kvarten kvar nickade Rosenberg in 2–2 efter en perfekt slagen hörna av Arnor Traustason. Och i slutet var Rosenberg nära ett hattrick när han rundade målvakten, men bollen rensades bort av en back på mållinjen.
– Det var en händelsrik match. Vi borde gjort minst fyra mål. De kunde gjort något mål till också, det var en nyttig match, säger han.
MFF-tränaren Magnus Pehrsson var också nöjd med träningsmatchen:
– En väldigt bra fotbollsmatch för att inte vara en tävlingsmatch. Med tanke på att inget av lagen hade några spelare med från helgens matcher blev det en mycket bra match. Det här gör jag gärna om tillsammans med Nordsjälland. Det var utvecklande för båda lagen, säger han.

Sport i dag

Sportresultat