ÖIS: Det här blir tufft för klubben

örtofta – Det handlar om att ge och ta i det här läget. Så klart att vi delar med oss av ytorna för att lösa dagisproblemet – men samtidigt så blir det tufft för fotbollsföreningen, säger Örtofta IS ordförande Roger Jönsson.

Det har gått väldigt fort från förfrågan till byggstart.
Situationen med tillfälliga ersättningslokaler till Örtofta och Väggarps förskolebarn behövde lösas snabbt och den bästa möjligheten gavs på Bruksvallen.
– Från början skulle modulerna stå längre ner mot reningsstationen, sedan skulle de byggas som ett U och nu ligger de i ett L vilket gör att den ytan som blir över blir väldigt liten att träna på, säger Roger Jönsson, ordförande i Örtofta IS.

Det handlar inte bara om att det som ska återställas till en träningsplan blir mindre än det var tänkt, förskolebygget har också följts av en rad andra svikna löften till fotbollsklubben.
Till exempel har frågan om belysning på den stora matchplanen lämnats obesvarad och extratiderna i konstgräshallen erbjuds på så udda tider att de inte kan utnyttjas.
– Som det ser ut nu så har vi valt att träna i Stångby istället. Där får vi bättre tider, säger Roger Jönsson.

Han konstaterar också att kvällsträningen på hemmaplan får vänta till maj månad om det inte sätts upp belysning. Inte förrän då är det ljust nog att spela utan lampor.
– Det är en enda soppa. Det är så många nämnder och förvaltningar inblandade att man inte kan få ett rakt svar någonstans.

Konsekvensen blir att klubben måste kämpa ännu hårdare för sin överlevnad. Det handlar om att få spelare att stanna och dessutom om risken att förlora rena inkomster.
– Vi arrangerar ett stort loppis varje år som drar in stora pengar till klubbkassan. I år vet vi inte var vi ska hålla det. Eller om vi ens kommer att kunna ha något.
Roger Jönsson är själv, liksom många av de andra engagerade i fotbollsföreningen, förälder till barn på den tilltänkt modulförskolan.
– Vi är helt på det klara med att Eslövs kommun försöker lösa en tuff situation och att vi måste hjälpas åt. Vi ser så klart också hellre att det finns en förskola här istället för att vi ska behöva köra till Eslöv – men det kan inte göras helt på bekostnad av fotbollsklubben. Det måste handla om att både ge och att ta.

Trots den tuffa situationen – eller kanske på grund av den – så vågar Örtofta IS lägga i nästa växel.
– Vi kämpar på. Vi drar till exempel igång en barnverksamhet till våren och så breddar vi utbudet för vuxna med allmänträning i utegymmet, avslutar Roger Jönsson som dessutom håller tummarna för att även den ordinarie fotbollsverksamheten klarar sig igenom den här prövningen.

Dagens fråga

Firar du Lucia på något sätt?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev