Malmö leder efter två perioder

Ishockey Malmö Redhawks besegrade Färjestad med 3-1 i tisdagens match i Malmö arena.

En öppen och underhållande match med gott om chanser mynnade i den första perioden inte ut i några mål, men nära var det åt båda hållen. Gästande Färjestad vann skotten i perioden med 10-8.
– Vi kan spetsa till det lite offensivt, men annars tycker jag det ser bra ut så här långt, tyckte Redhawks Johan Olofsson i periodpausen.

Alldeles mot slutet av den första perioden åkte Frederik Storm på en smäll i en närkamp i Färjestads zon och fick hjälpas av isen. Händelsen föranledde dock inget ingripande från domarna vilket publiken inte uppskattade. Storm var dock tillbaka på isen igen i period två.

Målen skulle komma.

I den andra perioden satte Redhawks upp ett lite högre tempo och fortsatte att skapa chanser med det var ändå gästerna som gjorde första målet, ett friläge på grund av ett uselt byte av hemmaspelarna som helt tappade bort Libor Hudacek som alldeles ensam fick gott om tid på sig att snurra upp Oscar Alsenfelt i hemmakassen.

Men rödhökarna kom tillbaka. Med knappa fem minuter kvar av perioden passfintade Fredrik Händemark och sköt sedan rakt upp i närmsta krysset. 1-1.

Minuten kvar av perioden sköt Nichlas Hardt från backposition, för styrning, men pucken gled in mellan benen på en skymd motståndarmålvakt.
– Kvitteringsmålet gav energi och efter det tog vi över, tycker jag. Nu är det bara att fortsätta och pumpa på, sa Fredrik Händemark i pausen.

Redhawks vann skotten i den andra perioden med hela 17-10.

I den tredje perioden böljade spelet fram och tillbaka, men så började Färjestad dra på sig utvisningar och med 8,30 kvar av matchen styrde Max Görtz in ett skott från Oliver Ekholm i numerärt överläge.
3-1 stod sig matchen ut och rödhökarna tog tre blytunga poäng i kampen om en direktplats till kvartsfinalerna.

Skotten i matchen: 34-27.

Sport i dag

Sportresultat