Dragster levde upp till sitt namn

MALMÖ Han heter Dragster – och han är en dragster.
Ruskigt startsnabb och sen går han knappt att få stopp på.
– Men så här ska han inte vara, sa kusken och tränaren Roger Malmqvist efter segern i V64–1.

Han syftade förstås på att Dragster bara drog iväg, gick helt enkelt inte att reglera.
– Jag hade inte någon klocka med mig, så jag vet inte hur fort det gick. Men det var i alla fall inte jag som bestämde tempot.
Dragster ser annars ut att bli en riktig reklamhäst för Roger Malmqvist som tränar ute i Vomb, på samma gård som Lutfi Kolgjini, Lars I Nilsson och Ola Samuelsson.
– Allt började med att Lutfi [Kolgjini] och uppfödaren satt och pratade om att Dragster egentligen skulle vara i min träning. Jag har ägt och tränat mamman Timber Marie så det kändes förstås bra.

Men starten blev allt annat än lyckad. En av de första gångerna som Roger skulle leda ut hästen till hagen så blev den så rädd att den bajsade – och sen rusade till skogs i fullt sken.
– Men det gick bra tillslut, hästen kom tillbaka och idag är han bussig och snäll att hålla på med.
Om det inte var för det där med att han sprang alldeles för fort i inledningen.
– När vi ska ut i V75 så håller det inte. Vi får åka hem och kolla upp honom. Normalt är det bara att säga ptroo så lugnar han ner sig.

Dagens enda dubbelseger togs annars av Vombkollegan Lutfi Kolgjini som ledde från start till mål med båda T.Rex Face och Racing Ribb.
– T.Rex Face var grov och fyrkantig som ung, men växte till sig och utvecklades när vi började träna honom. Ready Ribb gör det bra varje gång, men nu är det möjligt att han får en liten träningsperiod, sammanfattade Kolgjini som också berättade att det är dags att hålla ögonen på unghästarna från stallet.
– Jag har ett 40–tal 3-åringar som är startklara, 20 av dem går snart upp till min filial på Menhammar och Tae Kwon Deo åker till USA i april för att tävla där.
Även om det fortfarande är kallt känns det som om våren närmar sig på travbanan (SkD).

Sport i dag

Sportresultat