29-åriga Alexandra Rydberg och hennes pappa vara nära att själva bli inblandade i olyckan på E65 på tisdagsmorgonen. Foto: Privat
Hela kön fick backa för att hjälpa räddningstjänsten och ambulans att komma fram till olycksplatsen. Foto: Privat
29-åriga Alexandra Rydberg och hennes pappa vara nära att själva bli inblandade i olyckan på EG5 på tisdagsmorgonen. Foto: Privat
29-åriga Alexandra Rydberg. Foto: Privat

”Det var på millimetern att vi krockade”

Rydsgård 29-åriga Alexandra Rydberg och hennes pappa var på väg från Trelleborg till Rydsgård när olyckan inträffade på E65.
– Det var väldigt dålig sikt. Det var på millimetern att vi krockade.

Efter att trafiken stått stilla i nästan två timmar fick hela kön backa en bra bit för att räddningstjänst och ambulans skulle kunna komma fram till olycksplatsen.

Alexandra Rydberg och hennes pappa startade från Trelleborg på morgonen och var på väg till Rydsgård när det plötsligt blev stopp framför dem på E65 strax före klockan nio.
– Det är fullständigt kaos! Vi är bland de första bilarna på plats. En lastbil har kört in i en personbil och en annan lastbil har kört in i mitträcket. Det ligger även flera bilar i diket.
Dålig sikt var en av orsakerna till olyckorna.
– Man såg inte varningsblinkersen från lastbilarna men som tur var hann bilen framför oss reagera, annars hade det smällt. Det var jättedålig sikt, jag såg bara tre meter framför oss.
Efter att trafiken stått stilla i nästan två timmar fick hela kön backa på motorvägen.
– Vi fick alla lägga oss i högerfältet och backa nästan två kilometer för att räddningstjänsten, ambulans och polis skulle komma fram till olycksplatsen.
När klockan var 10.45 hade Alexandra Rydberg och övriga trafikanter backat så långt att de kunde köra av E65 vid Hyltebergaavfarten.
Klockan 11 började trafiken släppa och Alexandra Rydberg och hennes pappa kunde sakta fortsätta mot Rydsgård.
– Jag och min sambo har köpt hus i Rydsgård och pappa och jag är på väg dit nu för att börja renovera.
Om morgonens start sa hon så här om innan de kunde börja rulla vidare.
– Vi hade tur som klarade oss, och jag hoppas att det gick bra för dem som var inblandade i olyckan.
För att varna andra om läget på E65 la Alexandra Rydberg ut information om olyckan på Facebookgruppen Väglaget sydkusten.
– Sociala medier är väldigt bra i sådana här situationer när man vill ha snabb information. Kanske valde någon att ta en annan väg efter att de sett mitt inlägg.

Läs mer:

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×