MFF-spelaren häktades för ännu en våldtäkt

MALMÖ Den sexbrottsmisstänkte MFF-spelaren häktades på måndagen för ytterligare en våldtäkt mot barn.
Det gäller ett fall i Malmö under perioden 1-7 september 2016.

Misstanken har här tidigare enbart gällt sexuellt utnyttjande. Och spelaren är därmed misstänkt för våldtäkt mot två flickor under 15 år.
När det gäller flickan med kopplingar till Malmö misstänks mannen även för att ha utnyttjat henne sexuellt i Folkets park den 1 juni ifjol.

MFF-spelaren har sedan den 31 januari varit frihetsberövad misstänkt för fem fall av våldtäkt mot barn.
I de här fem fallen är offret en flicka under 15 år. Och händelserna ska ha inträffat i trakterna av Stockholm och Uppsala.

Men vid förhandlingen på måndagen meddelade åklagaren Rikard Darell att han nu bedömer att det enbart i tre av de fem fallen rör sig om sannolika skäl, den högre misstankegraden. Och att det är de tre fallen som han nu går vidare med.
Våldtäkterna ska ha inträffat någon gång under tiden från 1 mars 2016 fram till 10 juli 2017.

Flickan med anknytning till Stockholm och Uppsala är något yngre än flickan i Malmö.
MFF-spelaren nekar till brott och har vid förhören sagt att han trodde att flickorna var över 15 år. Och att det inte rörde sig om någon våldtäkt.
Redan i höstas begärdes MFF-spelaren häktad för att vid två tillfällen ha utnyttjat flickan i Malmö. Detta efter att misstankar riktats mot honom under förra sommaren.
Tingsrätten ansåg att det förelåg sannolika skäl för att han hade begått brott. Men man ansåg att risken för att han skulle försvåra utredningen inte var tillräckligt stor för att han skulle häktas.
Det gjorde att han släpptes fri, men misstankarna mot honom kvarstod.

– Utredningen har fortsatt sedan dess och misstankarna mot honom har skärpts. Det har framkommit ny bevisning, säger Rikard Darell.
– När det gäller flickan i Malmö finns det nu misstankar om att ett av fallen inträffade redan under perioden 1-7 september 2016.
– Och vid det tillfället var flickan så ung att jag ansåg att det skulle bedömas som våldtäkt mot barn. Och på samma linje gick nu tingsrätten vid häktningen,
Flickan ska vid tillfället ha varit cirka 14 år.
MFF-spelaren anhölls den 31 januari och häktades den 2 februari. Han har hela tiden suttit frihetsberövad med restriktioner.

Vid förhandlingen ansåg åklagaren också på att det fanns risk för att den misstänkte avviker eller undanröjer bevis om han släpptes fri.
Åklagaren beviljades på måndagen även förlängd åtalstid fram till 19 mars.
– Utredningen är inne i ett slutskede. Men det finns fortfarande en del kvar att slutföra, säger Rikard Darell.

Dagens fråga

Firar du Lucia på något sätt?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev