Flyinge säljer – satsar på kärnverksamheten

Södra Sandby Flyinge har lagt ut sina sju hyreshus till försäljning. Tanken är att man i framtiden ska satsa på kärnverksamheten – hästar och utbildning.

Riksanläggningen Flyinge utbildar inom hästnäringen, håller evenemang och arbetar med hästutveckling, allt från avel till träning på Flyinge Kungsgård.
Vid sidan av har man i flera år även förvaltat ett antal bostadshus. Men den tiden är nu över och husen ska säljas.

Prisidén hos mäklaren ligger på mellan 18 och 20 miljoner kronor.
Enligt VD Christina Brosell innebär säljandet av fastigheterna att Flyinge nu kan börja satsa på det som man är bra på.
– Vi har en ambitiös strategi och kommer vilja utveckla vår kärnverksamhet. För att nå vår vision så behöver vi ha fastigheter som är ändamålsenliga och upprustade.
– Vi har stora underhållsbehov i verksamheten och har därför landat i att vi ska sälja bostadsområdet, då det inte ingår i kärnverksamheten att förvalta bostäder.

Även fastigheterna som man nu säljer är i behov av omsorg, vilket är påfrestande för företaget, enligt Christina Brosell.
– Vi har lyckats att hålla detta på en okej nivå hittills, men renoveringar kommer att behövas. Då lägger vi hellre pengarna någon annanstans. Det tar mycket resurser i anspråk av personalen, då vi redan har stora områden att se till.
Intresset för fastigheterna är stort. Annonsen på Svensk fastighetsförmedling har redan visats 20 000 gånger på bara en vecka.
– Många har redan hört av sig. Det är ett jättestort intresse att köpa. Jag tror att det är läget, att det ligger i en del av Lund som är expansiv, men jag tror också att närheten till vår verksamhet är attraktiv. Vissa av de som tittar är själva intresserade av hästar.
Christina Brosell betonar samtidigt att företaget inte längre lider av ekonomiska bekymmer, vilket i flera år har varit fallet.
– Vi har ett positivt resultat på Flyinge och säljer inte för att flyta, utan för att kunna satsa. Vi har vänt ekonomin och gjorde det bästa året någonsin 2017.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Firar du Lucia på något sätt?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev