Åtalad frias för attack vid buss

HÖRBY 19-åringen åtalades för att ha misshandlat en annan man vid busstationen i Hörby den 22 mars 2017.
Men nu frias han av tingsrätten, som inte anser att åklagarens bevisning håller.

Det var när målsäganden och hans kompis anlände till Hörby med buss som två okända killar med cykel kom fram till dem.

En av cyklisterna – en 19-årig man från Hörby- gick till attack mot målsäganden och slog honom flera gånger hårt i ansiktet med knytnävarna. Offret fick svullnader och blånader i ansiktet av slagen.
Händelsen polisanmäldes och 19-åringen pekades ut som den skyldige, och åtalades för misshandeln. Han har hela tiden nekat till anklagelserna.
Lunds tingsrätt ogillar åtalet och frikänner 19-åringen från misstankarna. Detta trots att det inte råder någon tvekan om att misshandeln har ägt rum.

Enligt rätten är det inte ställt utom allt rimligt tvivel att det var just 19-åringen som låg bakom attacken.
De vittnen som åklagaren har åberopat har inte med säkerhet kunnat peka ut honom. Inte ens målsäganden själv kunde identifiera gärningsmannen när rättegången hölls, och den åtalade 19-åringen befann sig i samma rättssal.

Den enda bevisning som återstår är, enligt tingsrätten, uppgifter från mamman till 19-åringens före detta flickvän. Hon påstår att mannen har berättat för henne att det var han som låg bakom misshandeln.

Enligt tingsrätten måste dessa uppgifter ”beaktas med stor försiktighet på grund av sammanhanget”.
– Vid en samlad bedömning är det inte ställt utom allt rimligt tvivel att det var 19-åringen som misshandlat målsäganden, även om det i förhören inledningsvis framkommit en del besvärande omständigheter för honom. Åtalet ska därför ogillas, skriver Lunds tingsrätt i domen.

Dagens fråga

Tycker du det är ok med tiggeriförbud?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev