Arrangören Åsa Hallberg var nöjd med god publiktillströmning till Svalövs första hälsomässa med spirituella inslag. Hon tycker det behövs en mässa som hjälper folk att må bra och har planer på att göra den återkommande två gånger årligen. FOTO: LENNART ANDERSSON
En av de 24 utställarna var Malmöföretaget Body & Soul som bland annat säljer må-braresor över hela jordklotet. Hon tyckte det kändes spännande och trevligt att få en chans att möta folk på en hälsomässa utanför storstadsregionen.

Spirituell mässa lär ut välbefinnande

SVALÖV Många nyfikna dök upp när den första Hälsomässan med spirituella inslag hölls i Svalövs Folkets hus på söndagen. Qi-gong, eteriska oljor, helande kristaller och annat fanns till försäljning, Man spådde i kort – och när Skånskan var på besök laddade man för fullt för en storseans med ett medium.

Arrangören Åsa Hallberg var nöjd med uppslutningen och vill gärna göra Hälsomässan till ett återkommande inslag – två gånger om året till och med. En uppfattning som stärktes när hon såg att folk strömmade till.
Åsa Hallberg har själv rötterna i Svalöv, har nu flyttat därifrån till utanför Höör, men har kvar jobbet i kommunen. Några anspråk på att bota folk medicinskt har man inte på mässan – och får inte lov heller, då är man inne på läkarnas område.
– Det handlar om att man ska må gott till kropp och själ! säger Åsa Hallberg som har tidigare vana att anordna mässor inom ridsport bland annat.

Hon tyckte det var dags att Svalövsbygden fick en sådan mässa. Liknande finns tidigare i Eslöv och Landskrona i närområdet, annars är det mer i Malmö-Lund.
Det var 24 utställare på mässan – några lokala men de flesta kom från övriga Skåne – och till Facebookeventet hade 300 anmält intresse.
En av utställarna var Malmöföretaget Body & Soul, som säljer resor som ska vara inspirerande för själen.
– Det handlar om må-braresor där man åker ut i världen till spännande resmål. Vi tränar yoga och pilates och tar hand om oss själva – no stress, säger Carina Dahlbeck från Body & Soul.
Man har varit i Gambia, Senegal, Sinaiöknen och på Cuba bland annat.
Yogabyxor, yogaväskor, smycken och böcker fanns till salu på mässan – men den största grejen för dagen var företagets kommande yogaresa till Marocko.

När Skånskan besöker utställningsbordet håller företagets Mia Regnér föreställning på annan plats i lokalerna om hur man med mental träning kan bota rädslor och ångest inför exempelvis flygresor.
Kompanjonen Carina Dahlbeck säger att hon tycker det är väldigt bra att det finns möjligheter för dem att träffa folk utanför Malmö-Lundregionen, där man vanligtvis huserar.
– Det känns väldigt spännande och trevligt att få komma hit!
Stora dragplåstret för dagen var annars mediet Ewa Olsson från Hässleholm, som vid 15-tiden på söndagen hoppades kunna få kontakt med ”andra sidan”.
Ewa Olsson jobbar för tidningen Nära och jobbar heltid som medium med hela landet som verksamhetsområde.

Dagens fråga

Tycker du det är ok med tiggeriförbud?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev