Besked väntas om polishus

höör Ett avgörande närmar sig för polisstationen i Höör. Nästa vecka väntar möten mellan polisledningen och fastighetsägaren Höörs Fastighet AB (HFAB). Fortfarande är det locket på när det gäller klara besked.

Skånska Dagbladet har i ett antal artiklar berättat att polisledningen i Region Syd har planer på att stänga polisstationen i Höör och istället flytta poliserna till det nya polishus i Eslöv som håller på att byggas.
Aktiva poliser, en del politiker och företagsledare i Höör har kritiserat planerna medan polisledningen lovat att man på något sätt ska vara kvar i Höör.
Vid årsskiftet går hyreskontraktet i Höör ut och senast sista mars måste polisen fatta beslut om eventuell uppsägning av hyreskontraktet.
När SkD på fredagen var i kontakt med Anna-Karin Boije polismästaren för polisområde Eslöv (där Höör och Hörby ingår), var hon fåordig om framtiden.
– Det finns inte mer att berätta i dagsläget men det kommer ett beslut inom kort. Nästa vecka kommer vi hålla möten med olika aktörer. På fredag kan jag ge dig en bättre bild, säger Anna-Karin Boije.
Inte heller Ola Hessbo som jobbar inom polisens lokalförsörjningsavdelning kunde säga mycket under fredagen.
– Vi är en stödverksamhet till polismyndigheten och lyssnar på vad de säger till oss att göra. Vad gäller stationen i Höör har jag ingen information i dagsläget, säger han.
HFAB:s vd Mikael Nordholm bekräftar att det finns ett möte inbokat med polisen i slutet på nästa vecka. Han har i en tidigare intervju med Skånska Dagbladet sagt att HFAB inte står i vägen om polisen vill göra förändringar i nuvarande lokaler.
– Jag vet inte åt vilket håll det lutar men det är bra nog att polisen vill ha en dialog med oss i alla fall.
– Vi har ett möte inbokat och polisen måste säga upp kontraktet senast sista mars så det börjar bli tajt med tid för dem, säger Mikael Nordholm.
Polisutredaren Lars Bergvall i Hörby är en av dem som varit öppet kritisk till polisens planer.
– Vi vill ha ett besked nu för att se framtiden an. Efter de artiklar som varit har jag inte träffat någon Höörsbo som varit negativ till polisstationen. Ta bara om en person vill lämna in hittegods. Det är knappast något man kör till Eslöv för att göra, säger Lars Bergvall.

Dagens fråga

Har du drabbats av E6:ans avstängning?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×