Sigrid Bernson och Mendez möts i kvällens sista duell. Bara en går till final. Foto: Jörgen Johansson

Sigrid Bernson mot Mendez

- Det hade varit enklare om jag inte tyckt så mycket om hans bidrag, säger Sigrid om Mendez.
- Det här blir inte lätt, jag gillar låten, säger Mendez om Sigrid.

Vad betyder det för dig att få en andra chans?

Sigrid:
– Jag är jätteglad att jag fick komma hit. Jag är debutant och att folk röstat på mig som artist och vill höra mer, man blir svinglad. Det betyder att folk faktiskt tagit upp den där telefonen och röstat på Sigrid och det tycker jag är så häftigt. Jag fick höra i går att mina låt har nått ända till Turkiet. Jag har liksom utländska Mellofans som verkligen tycker om mitt bidrag, det är så häftigt.
Sigrid om Mendez:
– Jag tycker väldigt mycket om hans bidrag och det hade jag önskat att jag inte gjorde, för det hade känts mycket enklare. Jag tycker att jag har en jättetuff duell, men jag tror att vi har olika tittare och följare så det gäller bara att göra sin grej. Vi har olika låtar. Vissa säger att vi har lika låtar men jag tycker de är extremt olika! Men det är väl för att är party, uptempo, man blir glad. Vad tänkte du när du fick reda på att det är Mendez du duellerar mot?
– Egentligen tror jag att jag hade känt likadant oavsett vem det var. Jag tycker alla låtar i Andra Chansen är väldigt bra, det här skulle nästan kunna vara en final, så bra tycker jag det är i Andra Chansen i år. Jag tror jag att jag hade varit lika stressad oavsett vem jag än möter. Lite stressad känner man sig, det här betyder mycket. Jag är en tävlingsmänniska, jag är debutant och jag känner att för min egen skull och mina egna drömmars skull hade jag väldigt gärna velat ta mig till finalen, det hade varit så otroligt häftigt. Jag tror att det bara gäller att fokusera på det man gör och det man tycker är roligt.

Vad betyder det för dig att få en andra chans?

Mendez:
– Jag är så glad att jag får en chans till. Jag kan bättre och nu får jag en chans att bevisa det. Det här är verkligen andra chansen för mig och betyder jättemycket. Nu sitter allt, jag har alla verktyg jag behöver. Jag hade bara två veckor på mig att repa in allt förra gången. Hälsan var inte heller perfekt, men jag sa ingenting för det lät som en undanflykt. Men nu ska jag ge allt.

Mendez om Sigrid Bernson:
– Det här blir inte lätt. Jag gillar låten, men vi är annorlunda och har annorlunda låtar. Jag är orolig för hon har många fans och jag har precis kommit tillbaka till den svenska publiken. Men det är skönt att det blev hon, för det ska vara tufft. Går hon vidare så grattar jag henne.