Foto: TT

Markus Rosenberg tillbaka i MFF-truppen

FOTBOLL En poäng räcker förvisso. Men Malmö FF går för seger i cupen mot BP för att skaffa sig fördel av hemmaplan i en kvartsfinal.

Undantaget senast mot FC Roskilde då det blev 2-2 med ett reservbetonat manskap, så har MFF gått fram som rena slåttermaskinen på försäsongen.
Sex raka segrar har det blivit och bara ett enda insläppt mål, i 2-1-segern mot DC United i Brandenton under USA-lägret.

Tränaren Magnus Pehrsson siktar på en ny trepoängare under söndagen, när Brommapojkarna kommer till Malmö IP för den avslutande matchen i cupens gruppspel. MFF leder sin grupp före just BP.
– Vi ska se till att gå vidare och göra det med en vinst. Det är målsättningen. Det är en härlig utmaning och inramning eftersom det gäller mycket, sa MFF-coachen efter lördagens träning på Gamla IP.
– Rent spelmässigt tycker jag att vi har tagit steg hela tiden. Avgörande mot BP är att vi spelar i ett högt tempo och att vi utnyttjar vår erfarenhet och kvalitet.

Det lär bli rejält drag på Malmö IP på söndagskvällen. Antalet sålda biljetter har passerat tretusen-strecket, och intresset för svenska cupen är stort. MFF har stor uppbackning av supportrarna i sin trägna jakt på den första cuptiteln sedan 1989.
– Jättehärligt. Det känner vi alltid när vi spelar hemma, men även borta. Det är klart att det är en fördel att vi har alla runt omkring oss.
– Vi vet vilka beteenden vi ska ha i vårt spel med aggressivitet och frejdighet. Det får också dem på läktaren att tända till, säger Magnus Pehrsson.
In i den himmelsblåa truppen, jämfört med Gävlematchen i söndags (seger med 3-0), kliver lagkaptenen Markus Rosenberg och Bonke Innocent.

Trolig startelva: Johan Dahlin – Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Mattias Svanberg – Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg.
Bänken: Fredrik Andersson, Hugo Andersson, Eric Larsson, Egzon Binaku, Bonke Innocent, Arnor Traustason, Markus Rosenberg.

Sport i dag

Sportresultat