För första gången delades ett mästarbrev ut – och det gick till frisören Sandra Eggers från salongen Hairstyle4You. FOTO: BERTIL BJÖRK
Kommunalrådet Anna Palm gratulerade årets företagare Mikael Otterberg och Jonas Andersson som tog över East Import från Bergendahlsgruppen 2011.
Höörs Gästis L-G Håkansson med familj tilldelades utnämningen Höörsinnovatören av Företagarna i Höör. Ordföranden Björn Wassbjer överlämnade priset.
Skånes Djurpark och H65 Damer Elit fick dela på priset årets Höörsanbassadör.
Anna och Daniel Carter från Ullstorp Stugor har tagit över Ullstorps stugby och utsågs till årets nyföretagare i Höör.
Gesällbrev som hovslagare delades ut till Tommy Svensson.

Första mästarbrevet under Guldfesten

HÖÖR Sju priser delades ut när Företagarna i Höör i fredags höll sin Guldfest för 16:e gången.
För första gången delades ett mästarbrev ut – och det gick till frisören Sandra Eggers från salongen Hairstyle4You.

– Vi har delat ut priserna i 20 år och detta var första gången vi hade nöjet att dela ut ett mästarbrev. Riktigt roligt! säger Företagarnas ordförande i Höör Björn Wassbjer.
För att få ett mästarbrev krävs ett gesällprov och drift av ett företag i minst åtta år. Sedan får aspiranten avlägga ett mästarprov som branschförbundet, i det här fallet frisörernas sådant, står för.
– Det är inte ett prov det handlar om utan många olika moment. Sedan ska vi från Företagarna godkänna dem också, berättar Björn Wassbjer.
Gesällbrev som hovslagare delades ut till Tommy Svensson.
Årets nyföretagare, som driver ett maximalt två år gammalt företag, blev Anna och Daniel Carter från Ullstorp Stugor.
De tog över Ullstorps stugby från en dam som gick i pension. Den unga familjen driver vidare den och anses som en fin representant för turistnäringen i Höör.
Nästa pris heter Höörsinnovatören. Det går till någon – det kan vara ett företag, en förening eller en organisation – som Företagarna vill premiera för att ha gjort något speciellt inom Höör.
Det passade bra att det blev L-G Håkansson med familj, som ju driver just Höörs Gästis där Guldfesten avhölls.
L-G Håkansson driver även Höörs Plåt med mera.
Årets Företagare blev East Import som har 38 anställda och 200 miljoner kronor i omsättning. Mikael Otterberg och Jonas Andersson tog över East Import från Bergendahlsgruppen 2011.
– Det är inget litet företag precis, men lever ändå lite i det fördolda. De säljer ju produkter över hela Sverige men under olika brandade namn. Det står inte East Import på varan, säger Björn Wassbjer.
Höörs kommuns pris heter Höörsambassadören men i år blev det i plural.
Skånes Djurpark och handbollslaget H65 Elit Damer fick var sitt pris.
Kommunstyrelsen tyckte att båda verkligen satt Höör på kartan.
Höörs Djurpark utsågs ju för några månader sedan i Orlando till det mest innovativa centret – i kamp med Floridas eget Disneyworld.
Guldfesten är en populär fest – 140 personer fick plats på Höörs Gästis där evenemanget hölls och biljetterna dit sålde slut på bara 42 minuter.
– Det var fullt ös från första början med bland annat musik från Guldkanalens Per Ola Sandberg, och vi hade väldigt trevligt, säger Björn Wassbjer.

Dagens fråga

Tittade du på Nobelfesten?

  • Nej (74%, 547 Röster)
  • Ja (26%, 191 Röster)

Antal röster: 738

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev