Felix Sandman med Every Single Day möter Mimi Werner med Songburning i trejde duellen. En av dem går till final. Foto: Jörgen Johansson

Felix Sandman mot Mimi Werner

- Hon har en sån himla glädje och närvaro på scen, säger Felix Sandman om Mimi Werner.
- Han står för ärlighet och hjärta, säger Mimi Werner om Felix.

Vad betyder det för dig att få en andra chans?

Felix:
– Vill vi inte alla ha en andra chans ibland? Det känns jättebra, jag är jätteglad att jag är vidare och låten går bra, folk gillar den. Det betyder mycket. Jag hoppas att jag kan göra det bra, göra det ännu bättre kanske och leva upp till förväntningarna. För mig är det här så äkta och jag känner mig så trygg i att vara här med den här låten. Jag känner mig stolt hela tiden. Och det är kul, jag har fina människor runtom mig som boostar mig och säger att de gillar framträdandet. Jag är redan nöjd men jag är verkligen hungrig för att köra mer och för att gå till final, att få köra låten igen och få veta ännu mer att folk älskar det man gör.

Felix om Mimi:
– Jättebra. Jag tycker hon har en sådan himla glädje och närvaro på scen. Det är en bra match med mitt nummer, för det är också väldigt mycket närvaro i det men en helt annan typ av närvaro. Hon är mer glad, det är en mer glad låt men man ser att hon tycker om att stå där, att hon brinner för det hon gör. Det är det jag kollar på hos en artist. Bra låt. Jag har inte hunnit lära känna henne än, jag träffade henne i en intervju i går så jag ser fram emot det också.

Vad betyder det för dig att få en andra chans?
Mimi Werner:
– Mycket. Jag tror inte att jag har fått en andra chans, jag har tagit mig hit av den kraften! Min kärlek för låten har kommit ut. Det är ett kvitto på att låten har fungerat. När man tävlar med en låt som betyder så mycket är det ändå tufft, oavsett om det är deltävling, final eller andra chansen. Man vill gå vidare. Och nu har man ju 50 procents chans!
Mimi om Felix:
– Jag har bara sett Felix nummer och inte några andra nummer. Felix tycker jag står för mycket ärlighet och mycket hjärta. En väldigt fin låt.