Vellingebo häktad för mordförsök

MALMÖ/VELLINGE En 37-årig man från Vellinge kommun häktades på fredagen misstänkt för att med någon form av vapen ha utsatt en något yngre kvinna för ett mordförsök.
En 40-årig man häktades samtidigt misstänkt för skyddande av brottsling.

Det var tidigt i måndags morse som en kvinna från en mindre ort i Vellinge uppsökte akuten vid Skånes Universitetssjukhuset i Malmö med en allvarlig ögonskada.
Kvinnan hävdade att hon skadats utomhus på en plats i Malmö. Skadan fick dock sjukvårdspersonalen att kontakta polisen och efter samtal och kontroll av uppgifterna bedömde polisen att kvinnan utsatts för vad som nu rubriceras som ett mordförsök.

– Karaktären på våldet gör att brottsrubriceringen blir mordförsök, säger Nils Norling, polisens presstalesperson i Malmö.
Han bekräftar att teorin man arbetar efter är att någon form av vapen används. Han vill inte gå närmare in på vad det rör sig om för vapen, men säger:

– Allmänt kan man säga att om ett vapen till exempel avfyras in i en lägenhet utan att någon träffas så rubriceras även det som ett mordförsök.
Efter kontroll på flera adresser greps den 37-årige mannen som kvinnan har en nära relation till och han har sedan i tisdags suttit anhållen misstänkt för mordförsöket som kvinnan ska ha utsatts för i bostaden i Vellinge kommun.

På fredagen häktades mannen vid Malmö tingsrätt samtidigt som ytterligare en man, en 40-åring bosatt i norra Skåne, häktades misstänk som skäligen misstänkt för skyddande av brottsling.
– Utredningen är i ett initialt skede så jag vill inte lämna ut närmare detaljer i ärendet. Nu har vi en vecka på oss att vidta utredningsåtgärder, säger kammaråklagare Micaela Nordberg.
Hon vill inte uppge om de misstänkta gjort några medgivande men bekräftar att någon form av vapen använts vid mordförsöket.

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev