Truls Möregårdh inledde årets bordtennis-SM i Helsingborg med programenliga segrar i de två första U20-omgångarna. I dag träder EAI:aren in i seniorklassen. Foto: jonny Nilsson
Nomin Baasan.
Kornelia Jönsson.

Truls siktar högt i SM

BORDTENNIS Nyss fyllda 16 år går supertalangen Truls Möregårdh för seger i både senior- och U20-klassen i det bordtennis-SM som på torsdagen tog sin början i Idrottens Hus i Helsingborg.
– Chansen att vinna U20 är stor. Jag ju seedad tvåa där. Men jag siktar högt också i seniorklassen, hälsar Truls.

SM:et började i sedvanlig ordningen med de första rundorna i U20.
Där hade Truls Möregårdh inga större problem med att avfärda materialspelarna Ture Rosén och Jonatahan Thimon, Norull respektive Halmstad.
Därmed är Möregårdh kvartsfinalklar i U20.
I ”stora” SM slås de första bollarna på fredagseftermiddagen.
För Truls Möregårdh börjar det med match klockan 15 mot Halmstads Wilhelm Kindblad.
Skulle han vinna den och en match till väntar av allt att döma Hampus Nordberg, Söderhamn. I förra veckans Safir International i Örebro fick Truls respass i herrsingeln av just Nordberg.
– Jag hade spelat sex matcher i ITTF:s juniorklass dagen innan och var lite trött. Jag ställde upp i Örebro med målsättningen att vinna den internationella juniorklassen. Det lyckades jag med.

Formen tycks det sålunda inte vara något fel på. Efter Safir vann Truls i måndags båda sina matcher i pingisligaduellen mot Rekord, bland med 3-2 över storebrorsan Malte, med vilken Truls kommer att spela dubbel i SM:et i Helsingborg.
Favorit till att ta hem seniorguldet är annars Sveriges för tillfället högst världsrankade spelare, Kristian Karlsson från Halmstads BTK,

När BTK Rekord senast stod som värd för ett senior-SM, 2014, tog Kristian sitt första seniorsingelguld efter att i finalen ha besegrat Eslövs AI:s Robert Svensson. Damsingeln vanns då av Malmö IF:s Li Fen, som slog Matilda Ekholm i finalen.
Li Fen kommer inte till start i årets SM. Det gör däremot den numera i Eslöv hemmahörande Matilda Ekholm, Boo KFUM, och hon gör det skyhög favorit. I herrsingeln är Söderhamns Anton Källberg, till vardags klubbkamrat i tyska Düsseldorf med Kristian Karlsson, titelförsvarare. I fjorårets SM i Halmstad vann 21-årige Källberg både senior- och U20-klassen.

Från grupp- till slutspelet tog i gårdagens U20-klass tre tjejer från Eslövs AI vidare. Dock föll Sofie Andersson, Kornelia Jönsson och Nomin Baasan i första elimineringsomgången. Samma öde rönte deras EAI-kompisar Oscar Perman och Melker Nilsson i herrjuniorklassen.
För första gången någon integreras SM i bordtennis med para-SM.
I dag går SM inledningsvis vidare med mixeddubbeln, följt av herr- och damdubbeln. Även paraklasserna börjar i dag.

Sport i dag

Sportresultat