Spårfel orsakar problem i tågtrafiken

Skåne Ett växelfel i Hyllie orsakar förseningar och delinställda tågavgångar i tågtrafiken genom Citytunneln i Malmö.
Även tågrafiken till flera städer påverkas.

Öresundstågen som kör under rusningstrafik från Nivå i Danmark till Helsingborg och Hässleholm/Älmhult är inställda på den svenska sträckan under förmiddagen. Det innebär 20-minuters trafik över Öresundsbron, enkligt Trafikverket.
Vissa pågatåg från Ystad till Helsingborg kör en annan väg direkt mellan Oxie och Malmö C Övre. Dessa tåg stannar därmed inte i Hyllie och Triangeln. Resande hänvisas till Malmö för tågbyte till ordinarie destination.
En del tåg mot Helsingborg och Hässleholm har ställts in. Tågtrafiken går fortfarande men med färre antal avgångar än normalt.

Orsaken bakom tågproblemen är ett växelfel i Hyllie som gör att bara det ena spåret kan trafikeras genom tunneln.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas enligt Trafikverket:
Malmö C, Fosieby, Lockarp, Skytts Vemmerlöv, Västra Ingelstad, Östra Grevie, Östervärn, Trelleborg, Lemmeströ, Marsvinsholm, Oxie, Rydsgård, Rynge, Skabersjö, Svedala, Skurup, Vilhelmsborg, Ystad, Hyllie, Lund C, Dösjebro, Glumslöv, Gunnesbo, Ramlösa, Häljarp, Kävlinge, Landskrona, Rydebäck, Helsingborg C, Arlöv, Burlöv, Dammstorp, Eslöv, Flackarp, Hjärup, Höör, Malmö godsbangård, Mellby, Stehag, Stångby, Sösdala, Tornhill, Tjörnarp, Vätteryd, Åkarp, Åkarps norra, Örtofta, Hässleholm.

Läs mer:

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

  • Ja (52%, 200 Röster)
  • Nej (48%, 185 Röster)

Antal röster: 385

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev