Tomelillapågen Jimmy Eriksson har bråda dagar på racingbanan. Arkivbild

Jimmy Eriksson ska tävla i en Lamborghini

MOTORSPORT Tomelillaföraren Jimmy Eriksson ska köra för Lamborghini i Tysklands ledande GT-mästerskap i år.
– Jag är väldigt taggad inför den här utmaningen, säger 26-åringen.

Jimmy Eriksson kommer att tävla i den finländske Formel 1-mästaren Keke Rosebergs team. Tävlingsserien Adac GT Masters är den förnämsta serien för GT-bilracing i Tyskland med knappt 40 tävlingsbilar.
Många märken finns representerade och slåss om den prestigefyllda titlen, förutom Lamborghini, finns även Porsche, Audi, Chevrolet, BMW, Mercedes, Honda och Ferarrai med.

Jimmy Eriksson rattade förra säsongen en Mercedes i närbesläktade Blancpain GT Series. Nu får han i stället sätta sig i en Lamborghini Hurcán GT3.
– Det känns skönt att ha årets säsong på plats, förklarar Eriksson i ett pressmeddelande.
– ADAC GT Masters är ett stort mästerskap som på många sätt påminner om Blancpain GT Series, men det blir ändå en ny bil, ett nytt team och nya förutsättningar. Det blir en spännande säsong som jag ser mycket fram emot.
Team Rosberg är baserat nära Hockenheim-banan, och drivs av Keke Rosberg, som 1982 vann Formel 1-VM. Hans son Nico har tävlat för Team Rosberg, innan han gick vidare till Formel 1, och blev världsmästare för två år sedan.

Keke Rosbergs team är verksamt Audi, och har på senare tid lagt all fokus på DTM-serien, Tysklands största racingmsäterskap, där man har nått fina framgångar.
I år kastar man sig alltså även in Adac GT Masters, tillsammans med Lamborghini, som liksom Audi ingår i den stora Volkswagen-koncernen.
Två förare delar på körningen i varje tävlingsbil, och Jimmy Eriksson paras ihop med den 18-årige, tyske junioren Jonathan Judek.
– Jag är verkligen glad att få göra det här med just team Rosberg. Man blir inte mästare i DTM hur som helst och jag vet att de är extremt seriösa i allt de tar sig för, förklarar Eriksson.
– Just möjligheten att köra för dem var en viktig anledning till att jag valde Adac GT Masters i år.
– Mitt personliga mål är att vara snabbaste Lamborghini-förare på banan, men också att stötta Jonathan för att vi tillsammans ska nå så bra resultat som möjligt.
Premiären körs i Oschersleben den 14-15 april. Sju tävlingshelger finns på schemat med final på team Rosbergs hemmabana Hockenheim i slutet av september.