Olivia Eliasson går ut i kvällens andra Melloduell. Här tar hon igen sig i logen mellan repetitionerna. Foto: Jörgen Johansson
Parkourdansarna från Street Mentality visar sina konster. Foto: Jörgen Johansson
Olivia Eliasson i logen backstage i Kristianstad. Foto: Jörgen Johansson
Intervju med Skånska Dagbladets reporter och webbreporter. Foto: Jörgen Johansson
- För fem år sedan hade jag aldrig vågat sjunga i direktsändning för tre miljoner tittare, säger Olivia Eliasson. Foto: Jörgen Johansson
Oliva Eliasson har väckt uppmärksamhet i Storbritannien. Hon flögs dit för att sjunga för Simon Cowell. Foto: Jörgen Johansson
Olivia Har fått beröm för sina scenkläder. Foto: Jörgen Johansson

Bakom Melloscenen med Olivia Eliasson

Hon har en röst som väckt uppmärksamhet både hemma i Sverige och ute i världen. Hon fick skivkontrakt som 17-åring och förra lördagen fick hon en andra chans i Melodifestivalen med låten Never learn. Vi hälsade på Oliva Eliasson backstage på Kristianstads arena inför kvällens duell.

Bakom svarta draperier finns logerna där artisterna kan vila ut i sina egna soffor mellan de intensiva dagarna av repetitioner och intervjuer. Vi har stämt träff i logen med Olivia Eliasson och hennes team och efter en stund kommer de bärande på dagens lunchlådor. Artisten slår sig ned i en soffa för en pratstund.
Musiken har alltid funnits naturligt i hennes liv. Karriären startade med att hon spelade in en cover på Anton Ewalds Begging. Hon lade upp den på Twitter och taggade Anton, som såg och gillade videon. Det gjorde också hans manager som tyckte att en duett mellan Anton och Olivia kändes som ett lämpligt projekt. Snart ringde telefonen hemma hos Oliva. När skivbolaget såg duetten Human ville de nämligen ge henne ett kontrakt.
– Jag trodde inte sådant kunde hända, det var surrealistiskt. Jag blev så glad, säger artisten.

Både Begging och Human har fått många tittare på Youtube. Under åren har Anton Ewald och Olivia arbetat mycket tillsammans i studion och nu är det bland annat Anton som skrivit hennes låt Never learn.
– De hade en låt som jag gillade jättemycket så fort jag hörde den. Jag bad att få sjunga in den och när jag gjort det tyckte alla det lät bra och vi skickade in den till Melodifestivalen.
Resten är Mellohistoria 2018. Oliva har sett fram emot att lära sig mycket under våren.
– Att jag skulle stå på en scen i direktsändning och sjunga för tre miljoner tittare hade jag inte kunnat tänka mig för fem år sedan. Jag hade aldrig vågat. Man utvecklas bara av att klara av den här utmaningen. Det är ju helt galet!

Hur kändes det förra lördagen när du stod i kulissen och skulle gå in?
– Jag var efter Rolandz så jag hörde deras låt och stod och dansade. Jag var inte jättenervös faktiskt.
Efter Mello hoppas Oliva på fler spelningar och ser fram emot fler låtsläpp.

Var är du om fem år?
– Då hoppas jag att jag kunnat slå lite utomlands också, säger Oliva.
Artisten har redan väckt uppmärksamhet i Storbritannien. Hon flögs dit för att sjunga inför Simon Cowell.
– De hade sett mig på Youtube och tyckte jag hade något speciellt i rösten.
När vi avslutar intervjun kommer parkour-gänget som är Olivias dansare in. Till synes utan att ens ta sats flyger de genom luften och åstadkommer några hopp över artisten.
Street Mentality heter gruppen som är kända från TV4:s Talang.

Har du själv haft något att säga till om när numret skapats?
– Jag har lämnat det till proffsen, men jag är väldigt nöjd och glad för numret. Jag tycker det är väldigt coolt, säger Oliva Eliasson.