Nu är det klart att Hörby och Höörs kommuner kommer att fördjupa sitt samarbete i räddningstjänstfrågor. Fullmäktige i Hörby har sagt ja till avsiktsförklaringen. 8Arkivbild

Samarbete om räddningstjänsten utökas

HÖRBY
Moderaterna gick till frontalangrepp mot bland annat S och SD när planerna på strategisk samverkan och avsiktsförklaringen om räddningstjänsten behandlades.
– Ni ägnar er åt maktmissbruk, sade Eva Lindholm, gruppledare för Moderaterna.

Ärendena om strategisk samverkan mellan Hörby och Höör och avsiktsförklaringen för samverkan om räddningstjänsten lyftes upp på fullmäktiges bord, trots att det blev nej i kommunstyrelsen och trots att kommunstyrelsen från början var tänkt som sista beslutsinstans i frågorna.

Det fick Eva Lindholm i Moderaterna att ilskna till.
– Kommunstyrelsen var sista beslutsinstans, och likväl är vi här. Orsaken var att det var ”fel åsikt” som vann i kommunstyrelsen. Det är anmärkningsvärt att man inte respekterar fattade beslut. S, MP, L och SD har tydligt visar att de inte respekterar demokratiskt fattade beslut, utan ägnar sig åt rent maktmissbruk.
– Då går skam på torra land. Då har man inget berättigande som politiker. Då är det dags att lämna in, sade Eva Lindholm.
Stefan Borg i Sverigedemokraterna replikerade:
– Oj, vad du tar i, Eva. Att påstå att det är brist på demokrati, genom att ha ett ärende som är av principiell vikt draget i fullmäktige, är fullständigt befängt. Om ett ärende är av principiell vikt ska det upp i fullmäktige, tyckte Stefan Borg.
Susanne Meijer (S) reagerade också på Eva Lindholms inlägg.

– Det är kaxigt sagt av dig – du som inte har lyft de här frågorna på hela tiden. Då kan man bolla tillbaka att det är dags att lämna in, sade Susanne Meijer.
Efter votering, som slutade 22-16, stod det klart att fullmäktige hade sagt ja till förslaget till strategisk samverkan med Höörs kommun.

S, MP, L och SD sade ja till förslaget med röstsiffrorna 22-16. Man fick även stöd av Magnus Lennartson (C), som gick emot Centerns linje i frågan. Mot förslaget röstade C och M, två ledamöter i SPI, Jan Lind (SD) och politiska vildarna Gerty Holst och Yvonne Kulstad. Louise Hedlund (SD), Jan Möller (SPI) och Uno Hansson (V) avstod från att rösta.

Fullmäktige sade ja till räddningstjänstsamarbetet också.
Här slutade omröstningen 23-16. S, L, MP, SD och V sade ja till avsiktsförklaringen. Även här anslöt sig Magnus Lennartson (C) till ja-sidan. Mot förslaget röstade resten av C-gruppen, M och SPI. Yvonne Kulstad (–) och Bertil Andersson (–) röstade också nej. Louise Hedlund (SD) avstod från att rösta.

Dagens fråga

Tycker du det är ok med tiggeriförbud?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev