Grillad kyckling rot till missnöje

HÖÖR Missnöjet blev stort när det serverades grillad kyckling på behandlingshemmet.
Tre boende krossade fönsterrutor och senare på kvällen brann det på hemmet.

Det var på onsdagskvällen som det uppstod oroligheter på Långstorps behandlingshem några kilometer nordväst om Skånes Djurpark som gjorde att folk på boendet kände sig trängda.

Vid 18-tiden tryckte personalen på hemmet på överfallslarmet sedan tre boende på hemmet förstört glasrutor, porslin och kökstillbehör.
Polisen skickade dit en patrull som konstaterade att det rådde stor röra efter vandaliseringen, med fyra-fem krossade fönsterrutor och koppar och glas som låg krossade.

De misstänkta är födda 2003, 2002 och 2001 och ska, enligt uppgift, ha startat alltihop efter missnöje med maten.
Vid 21.15 fick polisen åka till hemmet igen, efter larm om att okända personer uppsåtligen anlagt två bränder i lokalerna. Det var en stol som hade antänts inne i byggnaden, och även en vägg på andra änden av byggnaden.

Enligt polisanmälan var det stor spridningsrisk vid branden. I anmälan pekas ingen misstänkt ut. Händelsen rubriceras av polisen som grov mordbrand.
– Vid första larmet klockan 19.07 har en boende eldat i en stol. Personalen har kastat ut stolen och sedan ventilerat i lokalen, säger Gert Ehlke, insatsledare på räddningstjänsten.

– Klockan 21.08 får vi nästa larm. Då har någon av de boende lagt en duk på golvet och sedan tänt eld. Personalen som just då befinner sig i en annan del av lokalen upptäcker efter ett tag vad som hänt. Då släcker de branden. Det blir rökfyllt i korridorerna på boendet, säger Gert Ehlke.
Enligt vad Skånskan erfar har räddningstjänsten varit på behandlingshemmet flera gånger under veckan efter att okända personer falsklarmat på pin kiv. Något som bekräftas av Gert Ehlke.

– Det är inte första gången vi är där om jag säger så. Långstorp har varit överrepresenterat när det gäller automatlarm. Alla automatlarm är egentligen onödiga och det är en bit för oss att köra varje gång, säger han.
Det finns rum för elva ungdomar. En av dem fick lämna behandlingshemmet efter onsdagskvällens händelser.

Inre befäl på polisen i Kristianstad sa i går eftermiddag till SkD att det inte gjorts några gripanden i samband med branden. I övrigt ville hon inte uttala sig om händelsen.
På Långstorps behandlingshem placeras unga pojkar och män i åldrarna 13-17 år samt unga vuxna 18-20 år från hela landet.
Enligt HVB-guiden kan ungdomarna som skrivs in på Torpet lida av ADD, ADHD, alkoholmissbruk, Aspergers syndrom, autismspektrum, blandmissbruk, dubbeldiagnos, läkemedelsmissbruk narkotikamissbruk, neuropsykiatrisk problematik, psykosocial problematik, relationsproblem/störningar, samt sociala problem

Torpet drivs av Baggium Vård & Behandling AB som är en del av Humana.

Dagens fråga

Har du handlat dina julklappar?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev