Foto: Tobias Lagerholm

Tände eld på garage – två gånger under samma dygn

Höör På onsdagskvällen gjordes ett första försök att tända eld på garaget. Ett par timmar senare återvände gärningsmannen till platsen och lyckades då med sitt uppsåt. Ett garage och en bil i Sjunnerup totalförstördes.

– Det börjar inte brinna av sig själv på det här sättet, säger Gert Ehlke, insatsledare på räddningstjänsten i Höör som hade ett hektiskt dygn.
Det var vid 20.30 på onsdagskvällen som det första larmet kom till räddningstjänsten om en brand på Tjörnarpsvägen i höjd med Sjunnerup.
– När vi kom till platsen hade de boende agerat på egen hand. Det var en mindre brand i garaget som de boende kunde släcka själva. Det handlade om en brand som hade startat utan synbar anledning. Det fanns exempelvis ingen elektricitet i garaget, säger Gert Ehlke.Innan brandmännen lämnade platsen konstaterade man att branden var helt släckt genom att använda värmekameror.

Flera timmar senare, klockan 04.30 kom ett nytt larm till räddningstjänsten gällande samma adress. Återigen var garaget eldhärjat.
– När vi anländer denna gång är det betydligt allvarligare. Då är garaget fullständigt övertänt. En bil står också i lågor, säger Gert Ehlke.

Eftersom garaget är placerat mellan två villor förelåg spridningsrisk.
– Vi skickade in två rökdykare som lyckades förhindra spridning. De jobbade aktivt i 15 till 20 minuter med detta ändamål, säger Gert Ehlke.
Totalt var brandmännen vid brandplatsen i två timmar. En aspekt av branden blev att kraftiga mängder rök vällde ut på riksväg 23 och skymde sikten för förbipasserande bilister.
Händelsen rubriceras som mordbrand. Det finns inga uppgifter på att branden i Sjunnerup på något sätt kan ha ett samband med händelserna som inträffade på behandlingshemmet i Långstorp på onsdagskvällen.

Dagens fråga

Tittade du på Nobelfesten?

  • Nej (74%, 547 Röster)
  • Ja (26%, 191 Röster)

Antal röster: 738

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev