Almström: Jag har inte fört någon kampanj

Kävlinge Pia Almström håller inte med om att Moderaterna i Kävlinge är ett parti i djup splittring.

– Det vill jag inte säga. Inför valet är det alltid lite turbulent. Årsmötet var välbesökt. Det är jätteroligt, säger Pia Almström, som utmanas av partikollegan Johan Ericsson om uppdraget som kommunstyrelsens ordförande.
Att valberedningens förslag till styrelse förkastas under sittande möte ser hon inte som något anmärkningsvärt.
– Det är sådant som händer. Andra förslag kom fram på mötet. Jag tycker att Kjell-Arne Ohlsson är ett jättebra förslag.

Inför årsmötet skedde en förändring i hur rösterna till fullmäktigelistan skulle räknas. Vid provvalet fick alla medlemmar lista tio namn, där förstanamnet fick tio poäng.
När rösterna var räknade hade Pia Almström fått 397 poäng, Johan Ericsson 410. Till årsmötet skedde i stället en sluten omröstning, som Pia Almström vann – enligt flera närvarande på årsmötet tack vare att passiva medlemmar lockats att gå på mötet.

– Efter att räknat hur många medlemslistor vi var med på så ser vi bredden. Jag är med på fler listor. Det finns heller inget bestämt om hur vi ska rösta, säger Pia Almström om bytet av röstningsförfarande.
Almström hamnar mycket riktigt på fler listor. 48 medlemmar hade med henne på sin provvalslista, mot Johan Ericssons 47. Ericsson stod däremot överst på flest listor, 24 mot 23. Boriana Åberg toppade endast nio listor.

Har du ringt till medlemmar och uppmanat dem att gå på mötet?
– Ska jag vara riktigt ärlig har jag inte tillgång till medlemsregistret. Jag känner människor, och vet att jag har ett stort stöd. Men jag har inte fört någon kampanj. Vi hade högt deltagande i årsmötet, och jag vann klart. Då tycker jag inte att det finns något att diskutera över huvud taget.

Hon framhåller, precis som Johan Ericsson, att det är fullmäktigegruppen som avgör vem som ska bli kommunstyrelseordförande efter valet.
– Oavsett om det är jag, Johan eller någon annan är det jätteviktigt att vi nu samlar ihop oss och ägnar vår energi åt att vinna valet.

Dagens fråga

Firar du Lucia på något sätt?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev