Bostadsrätterna ska vara på 75 respektive 95 kvadratmeter.Grafik: Wallgren Arkitekter

Stort intresse för obyggda ”klätterhus”

Klågerup Sammanlagt 50 bostads­rätter är det som ska byggas i Klågerup – och intresset för att flytta till byn verkar vara stort.

Klågerup växer. Vid årsskiftet väntas första etappen i Brf Klätterhusen stå klar för inflyttning. Sammanlagt handlar det om 13 parhus på totalt 26 bostadsrätter. Och intresset har varit stort – efter en vecka var alla bostäder förutom två sålda, enligt Margareta Meijer på ­Våningen & Villan.
– Det har gått väldigt snabbt, säger Meijer.

Den första etappen består av 13 parhus, sammanlagt 26 bostadsrätter, och har just beviljats bygglov och det är Cityentreprenad som planerar byggstart nu i vår.
– Husen kommer att vara byggda för den lite mindre familjen. Tanken är att man ska kunna växa med huset, säger Pamela Nunez Wallgren på Wallgren arkitekter och berättar att man, när man behöver det, kommer att kunna inreda vinden.

Den andra etappen kommer bestå av av 12 parhus, sammanlagt 24 bostadsrätter, och planerar vara klara för inflytt under ­sommaren 2019.

Ytterligare 24 bostadsrätter byggs i Tejarpsområdet i Klågerup i Cityentreprenad och Wallgren arkitekters projekt ­”Kvadrat”.
Dessa kommer inte ligga långt ifrån ”klätter­husen” och även dessa har reserverats på rekordtid, uppger arkitektbyrån.

Dagens fråga

Tycker du det är ok med tiggeriförbud?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev