Anders Hansson.

Lämnar med hopp om bättre debatt

SKURUP Vänsterpartiets Anders Hansson flyttar från Skurups kommun och lämnar Skurupspolitiken.
Till de politiker som stannar kvar sänder han en hälsning med hopp om bättre debattklimat i fortsättningen.

I sin avsägelse till kommunfullmäktige, som SkD berättade om i förra veckan, skrev Anders Hansson ”jag vill tacka för denna tid som politiskt aktiv i kommunen och jag hoppas verkligen att ni alla tillsammans framöver kan förbättra det politiska klimatet och debatten i syfte att verka för kommunens bästa. Det behövs!”
– Jag tycker det politiska klimatet varit minst sagt uselt. En politisk debatt där de ideologiska skillnaderna framgår ska man ju ha, men man kan ändå hålla en god ton och inte gå på person, säger Anders Hansson till SkD.

Och, tycker han som företrädare för minoritetsstyret, oppositionen har ibland jäklats bara för att jäklas och inte sett till Skurupsbornas bästa.
Anders Hansson har varit aktiv i Vänsterpartiet sedan 2010 och fick sitt första uppdrag 2012, då som ersättare i kommunstyrelsen. I valet 2014 dubblade partiet sina mandat från ett till två. I slutet av förra året miste man indirekt den ena platsen igen då Björn Ljungdahl lämnade för S.

Vad är du mest nöjd med under mandatperioden?
– Det är många saker. Satsningen på nya skolan kommer att bli ett lyft för hela kommunen, tror Anders Hansson.
Andra saker han vill peka på är utökningar i skolan, satsningar på barn med behov av särskilt stöd, på Kulturskolan, vårdpersonal och införande av fältsekreterare.

Dagens fråga

Firar du Lucia på något sätt?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev