Alla skolskjutsar inställda i Hörby

HÖRBY
Alla skolskjutsar ställdes in i Hörby kommun på onsdagen på grund av snöovädret.

– Vi tog beslutet halvsex på morgonen. Vi fick information från väghållaren, som vi har tät kontakt med, om att vi inte borde köra ut med bussarna på grund av väderleken. Vi följer självfallet deras rekommendationer, säger Claes Strand, trafikplanerare och skolskjutsansvarig i Hörby kommun.
Mellan 600 och 700 elever åker skolskjuts varje dag. Kommunen har åtta bussar som kör eleverna till och från skolorna.
– Det har varit besvärligast på vägarna runt Östraby och Västerstad, söder om Hörby, medan det har sett bättre ut i till exempel Ludvigsborg. Men eftersom Hörby är en stor kommun till ytan, och flera av busslinjerna täcker in ett stort område, valde vi att ställa in all trafik.

Hur vanligt är det skolskjutsarna ställs in helt?
– Det hände en gång förra året. Dessförinnan var det några år sedan senast, säger Claes Strand.

Hur ser det ut inför torsdagen? Kommer bussarna att rulla då?
– Vi tar beslutet på torsdag morgon. Intentionen är att köra. Om det ser förskräckligt ut på vägarna tar vi beslut i morgon bitti om att ställa in skolskjutsarna. Vi uppmanar folk att hålla kolla på Facebook, Schoolsoft och kommunens hemsida, där vi lägger ut information om hur det blir, och att lyssna på P4 Radio Malmöhus, säger Claes Strand.

Dagens fråga

Tror du dina paket kommer fram i tid till jul?

  • Ja (52%, 200 Röster)
  • Nej (48%, 185 Röster)

Antal röster: 385

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev