Masskrock på väg 11 mellan Sjöbo och Tomelilla i Skåne vid 15-tiden på tisdagen. Foto: Johan Nilsson/TT
Snöyra gör att bilister får köra på egen risk över Österlen. Foto: Johan Nilsson/TT

Många trafikolyckor till följd av vädret

Tomelilla Flera olyckor har inträffat runt om i Skåne till följd av de svåra väderförhållandena. Tomelilla, Ystad och Sjöbo hör till de värst drabbade.

Det första larmet kom strax efter klockan 14. Tre personbilar var inblandade i en olycka i Benestad, Tomelilla och polisen varnar för att det är mycket halt på platsen.

En av de mest omfattande olyckorna inträffade i Tomelilla klockan 14.39.
Enligt uppgifter från räddningstjänsten ska en lastbil ha kört i diket och två andra lastbilar och sju personbilar vara inblandade i en olycka på väg 11 mellan Sjöbo och Tomelilla.

– Det är ingen sikt alls. Man såg en och en halv bil framför sig på platsen, säger Roger Larsson, yttre befäl på räddningstjänsten i Tomelilla.

Det är helt stopp på väg 11 från Slagarp till Ramsåsa Norra i riktning mot Simrishamn och bilister uppmanas att välja en annan väg om möjligt.
– Det är besvärligt väglag i det här området. På de värsta platserna ska man helst undvika att köra. Det är svår framkomlighet och köer dessutom, säger Anna Göransson på Skånepolisen.

– Eftersom vägen är avstängd körs de inblandade i olyckan till kommunhuset i Tomelilla, berättar Roger Larsson.

Det råder totalt stopp i trafiken på väg 19, Tomelillabygden, från Tomelilla och norrut. Enligt uppgift har flera bilar kört fast.

– Man ska inte ge sig ut. Nu är det stopp i alla riktningar på de stora vägarna. Det finns ingen anledning att köra på flera timmar, säger Roger Larsson.

På väg 9 Glemmingebro har 5-6 personbilar kört in i varandra. Ett körfält är öppet för trafik.

Det finns inga uppgifter om personolyckor i samband med olyckorna.

På grund av snöovädret ställs tågtrafiken in mellan Ystad och Simrishamn och omvänt. Första inställda tåg är 1273 med avgångstid 14:58 från Ystad samt 1554 med avgångstid 15:47 från Simrishamn.
Trafiken beräknas kunna gå som normalt under onsdagen.

16.30 meddelade polisen att man tillsammans med trafikverket beslutat att stänga av E65 från Sturupskorset till Ystad samt väg 13 från den södra rondellen i Sjöbo till Ystad. Polisen råder trafikanter att inte ge sig ut på vägarna om detta inte är nödvändigt.

På Trafikverket hoppas man att det lättar under morgondagen.

– Det kan förändras väldigt hastigt. Kolla på tågoperatörer och Trafikverkets hemsida innan du ger dig ut på vägarna, säger Beisi Sundin, presskomunikatör på Trafikverket.

 

 

 

 

 

 

Läs mer:

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.

Nyhetsbrev

×