Hörby Gymnastikförening ordnade prova-på-dag för barn i Hörbyhallen.
Hörby Gymnastikförening ordnade prova-på-dag för barn i Hörbyhallen.

Prova-på-dag lockade många unga gymnaster

HÖRBY
Det var full fart i Hörbyhallen på lördagseftermiddagen när Hörby Gymnastikförening bjöd in till en prova-på-dag med Bamsegymnastik.
Barnen for fram på den uppblåsbara löparbanan och kämpade sig upp på plintarna på Farmors höga berg.

Det var första gången som Hörby Gymnastikförening arrangerade en prova-på-dag i samband med sportlovet, och det var massor av barn som kom till Hörbyhallen för att prova på Bamsegympa, Airtrack och andra moment inom gymnastikens värld.
En av de unga gymnasterna som tog chansen att testa var Miliam Hasselquist, snart fyra år. Hans favoritgrenar var hinderbanan och att klättra på plintarna, som hade döpts till Farmors höga berg.
– Han är här för att prova på gymnastisk. Storasyster är med i gymnastiken sedan tidigare, berättade mamma Anna Hasselquist.
Erica Lindblom, ledare i Hörby Gymnastikförening, sade att föreningen har gjort en omstart och att man hoppades kunna locka nya medlemmar genom att satsa på en prova-på-dag för barnen.
Föreningen har redan hundratalet aktiva medlemmar i sina grupper.
– Gymnastik är jättebra träning för barnen. Man jobbar mycket med koordinationen. Det kan verka svårt i början, men barnen lär sig fort. På bara några gånger har de kommit in i det, säger Erica Lindblom.

Dagens fråga

Firar du Lucia på något sätt?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev