51-åring dömd för flaskattack i Hörby

Hörby När den 31-årige mannen hade hälsat på sina barn i Hörby, och satte sig i bilen för att köra hem kastade sig hans före detta svärfar in i bilen och slog honom med en flaska och skrek att han skulle döda honom. Nu döms den 51-årige mannen för misshandel och olaga hot.

Det var i somras, den 21 juli, som tumult uppstod på en parkeringsplats i centrala Hörby. 31-åringen, som kommer från Östergötland, hade åkt till Hörby för att träffa sina barn. Han är skild och exhustrun och barnen bor kvar i Hörby.
Efter mötet stod hans före detta svärfar och väntade på honom vid bilen. När 31-åringen satte sig i bilen hoppade 51-åringen in i baksätet. 31-åringen blev överrumplad och klev ur bilen och uppmanade den andre mannen att lämna fordonet. Då hoppade denne ut på gatan igen och attackerade honom med en flaska.

Han tryckte upp den yngre mannen mot bilen och slog honom flera gånger i ansiktet med flaskan och knytnävarna, och skrek att han skulle döda honom. Flaskan föll i marken och gick sönder.
Bråket upphörde när en person från socialförvaltningen kom fram till dem. Hon hade varit på plats under mötet med barnen som umgängesstöd.
Uppgifterna om vad som egentligen hände den aktuella dagen går emellertid isär.

51-åringen förnekar brott. Han säger att han hade varit på besök i sitt hemland en tid innan händelsen i Hörby och då fått ta emot hot från vänner till 31-åringen. De hade sagt att han inte skulle komma därifrån levande.
– Jag ville konfrontera 31-åringen om de var han som låg bakom hotelserna. Därför väntade jag vid hans bil i Hörby, säger mannen.

Han hävdar att det var 31-åringen som angrep honom, och sparkade och hotade honom och att han knuffade den andre mannen för att försvara sig.
Tingsrätten konstaterar i domen att det inte går att bevisa vem som hotade vem den aktuella dagen. Ord står mot ord, skriver rätten.

När det gäller den påstådda misshandeln bedöms läget som annorlunda eftersom det finns ett vittne till händelsen. 31-åringen har dessutom dokumenterade skador från misshandeln. Han åsamkades smärta, sårskador, svullnad och blånader vid attacken.

– Misshandeln är av allvarlig natur eftersom det handlat om ett oprovocerat överfall på allmän plats, skriver tingsrätten.
51-åringen döms till villkorlig dom för misshandel med föreskrift om att han ska fullgöra 50 timmars samhällstjänst. Han ska dessutom betala 11 500 kronor i skadestånd till målsäganden.

Dagens fråga

Tittade du på Nobelfesten?

  • Nej (74%, 547 Röster)
  • Ja (26%, 191 Röster)

Antal röster: 738

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev