Svenska Bostadsfonden är ny ägare till fastigheterna på Viktoriagatan 2-4 med 34 lägenheter. Foto: Jonas Karlsson
14 lägenheter på Kvarngatan 8-10 läggs också i Svenska Bostadsfondens portfölj.
På Industrigatan 9-11 får dessa båda husen, uppförda 1992, ny ägare och förvaltare.
Svenska Bostadsfonden köper fastigheter i Hörby. Skarpskyttegatan 6-8.
Tre grannfastigheter på Kungsgatan 17-21 byter ägare. Här finns det sammanlagt 24 lägenheter.
Ett av Bostadsfondens nyförvärv på Kungsgatan.

Mångmiljonaffär i hamn – tar över 87 lägenheter

HÖRBY En storaffär på fastighetssidan har precis blivit klar i Hörby. Svenska Bostadsfonden köper åtta fastigheter med totalt 87 lägenheter av LJA Carlsson Fastighets AB.
Totalt äger Svenska Bostadsfonden nu över 400 lägenheter i Hörby.

Fastigheterna som byter ägare ligger på Kvarngatan, Skarpskyttegatan, Industrigatan, Viktoriagatan och Kungsgatan. Det rör sig om en mångmiljonaffär, men prislappen är hemlig. Både köpare och säljare säger dock att de är nöjda med uppgörelsen som nåtts.

– Vi finns redan i Hörby. Vi köpte ett antal fastigheter av kommunen för 7-8 år sedan, och har även köpt ett större bestånd av familjen Andersson.
– Nu har vi fått möjlighet att komplettera och utöka vårt fastighetsbestånd ytterligare med detta förvärvet. Vi övertar väl underhållna och fullt uthyrda fastigheter på bra lägen på orten och vi ser fram emot att förvalta dessa framöver, säger Lars Swahn, vd för Svenska Bostadsfonden.

– Hörby är en intressant marknad för oss. Det är en trevlig ort som ligger bra till, mitt i Skåne, och har bra kommunikationer. Man kan bo i Hörby och jobba i Malmö, Lund och Kristianstad utan problem tack vare att det är hyfsat lätt att ta sig till arbetsplatserna där. Tyvärr finns det inga tåg i Hörby, men vägtransporterna är väldigt bra, fortsätter han.
De berörda fastigheterna ägdes tidigare av familjeföretaget LJA Carlsson Fastighets AB. Här finns även dotterbolaget Björnstorp 37 och 52 AB, som står som säljare på pappret.

Familjen driver dessutom Häggenäs Automobile AB i Hörby. Bilfirmans verksamhet berörs emellertid inte alls av uppgörelsen med Svenska Bostadsfonden om försäljningen av de åtta fastigheterna.
– Det är jag och min bror som äger LJA Carlsson Fastighets AB. Man kan säga att verksamheten i våra företag står på två ben. På det ena har vi bilfirman, som lever sitt eget liv. På det andra har vi fastigheterna, säger Jonas Carlsson, delägare och styrelseordförande i LJA Carlsson Fastighets AB.
Hyreshusen som Svenska Bostadsfonden tar över har 87 lägenheter. Flest lägenheter – 34 stycken – finns det i fastigheterna som ligger på Viktoriagatan 2-4 och har beteckningen Rössjöholm 11.
– Att vi säljer husen är en del av en strategi för att kunna satsa framåt. För att kunna göra det krävs det ibland att man gör en sån här affär. Vi är glada att det blev just Svenska Bostadsfonden som köpte fastigheterna. De har varit duktiga på att förvalta sina fastigheter, säger Jonas Carlsson.

Sammanlagt äger Svenska Bostadsfonden, i och med det senaste förvärvet, 426 lägenheter i Hörby. Men man slår sig inte till ro med det.
– Vi vill fortsätta växa, och tittar på hela Skåne. Vi finns bland annat i Staffanstorp, Eslöv och Ystad. Huvuddelen av vårt fastighetsbestånd finns i mellersta och södra Sverige, säger Lars Swahn.
Svenska Bostadsfonden är en oberoende aktör på bostadsmarknaden där kapitalet kommer från privatpersoner och företagare som investerar i fonden.

Dagens fråga

Har du handlat dina julklappar?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev