Emmi Christensson gillar klassiska mello-låtar. - Jag älskade Loreen och Euphoria, säger hon. Foto: Malin Cropper
Emmi Christensson gillar klassiska mello-låtar. - Jag älskade Loreen och Euphoria, säger hon. Foto: Henrik Montgomery/TT

Från musikalscenen till Mellon

När Carola vann Melodifestivalen med Fångad av en stormvind 1991 satt sjuåriga Emmi Christensson hemma i Vessigebro i Halland och tittade på med stora ögon.
– Jag önskade att det hade varit jag. Och den drömmen har hängt med, jag har bara väntat på rätt låt, säger Emmi, som är först ut i lördagens deltävling med Icarus.

Emmi Christensson är i dag en av Sveriges mest välkända och eftertraktade musikalartister. I Skåne har man sett henne bland annat på Malmö Opera i Les Misérables och på Nöjesteatern där hon gjorde Maria i den hyllade uppsättningen av West Side Story. Hon har spelat Christine Daee både i London och mot Peter Jöback som Fantomen på Cirkus i Stockholm. Hon har också medverkat i Jöbacks stora musikalturné I love musicals. Den här veckan har hon tagit ledigt från musikalen Gentlemannen på Oscarsteatern i Stockholm, för nu är det äntligen dags för Melodifestivalen
– Jag gillar att Melodifestivalen är ett program som alla generationer kan samlas kring på lördagskvällen, så jag har länge velat vara med. Men det måste vara en låt som jag kan stå för, säger Emmi Christensson.

Det var hennes manager som kopplade ihop henne med låtskrivarteamet med Thomas G:son i spetsen.
– Jag träffade dem och berättade lite om mig själv, vilken musik jag vill göra, vad jag gör och vad jag drömmer om. De skrev den här låten direkt för mig. Den handlar om att våga satsa på sina drömmar och göra det man vill, oavsett vad det är. Det behöver inte alls handla om artistdrömmar, folk drömmer ju om och kämpar för olika saker och jag tror att många kan ta till sig budskapet.

Emmi Christensson beskriver att låten är ”lite som filmmusik”.
– Den är episk, den är kanske inte uptempo, men inte heller en långsam ballad. Midtempo skulle jag säga och jag hoppas att den ska kännas pampig, säger hon.

Emmi Christensson hoppas att hennes Mellolåt ska ge karriären en ny ingång och att hon vid sidan av sitt yrke som musikalartist också ska kunna ha en solokarriär.

Så kanske kommer det ett helt album med Emmi så småningom?
– Ja, det är tanken. Det är det som är min dröm. Jag har fått göra så många fantastiska saker inom musikal och det vill jag fortsätta, med men att ha en egen artistkarriär, stå på egna ben och få specialskrivna låtar också vore perfekt.
När tidningen når Emmi på telefon har hon nyligen anlänt till Ö-vik där veckans deltävling, den sista av fyra, äger rum på lördag. Direkt efter ankomsten har hon gjort många intervjuer och när vi pratat en stund måste hon rusa vidare, in till första repetitionen. Nu gäller det att sätta allt.

Men du som har stått på scen i London flera hundra gånger måste väl känna dig hur lugn som helst inför lördagen?
– Nej, haha, det skulle jag inte vilja påstå. Man är lite pirrig och nervös, det här ska ju bli direktsändning live och vad som helst kan hända och det är man medveten om. Jag tror till och med de mest rutinerade artisterna är nervösa. Dessutom är det tävling och det är jag ju inte van vid. Men jag ser verkligen fram emot att få gå upp på scen och sjunga. Bara att få vara här är en vinst i sig. Det hade varit fantastiskt att gå vidare till final! säger Emmi Christensson.