Tog nyckel och länsade salong

Trelleborg

Det hela började i fredags. Någon ska då ha tagit sig in i personalrummet till en frisör- och nagelsalong på Hamngatan i Trelleborg och stulit en jacka. I en jackficka fanns nyckel till salongen.
När personalen kom till arbetsplatsen på måndagen upptäckte man att någon varit inne i salongen. Någon eller några ska ha tagit sig in genom en dörr på baksidan – till vilken nyckel funnits i den stulna jackan. Dörren stod, när personal kom till jobbet på måndagen, på glänt.
Från salongen ska gärningspersonen eller gärningspersonerna stulit diverse skönhetsprodukter och växelkassan. Det handlar om bland annat saxar, slipmaskin, UV-lampa för gellack och kontanter till ett sammanlagt värde på 63 000 kronor.
Händelsen rubriceras dock inte som inbrott – eftersom personen eller personerna tagit sig in med hjälp av en nyckel.