Hotellträdgården måste stängas för allmänheten och hägnas in för att hålla vandalerna borta, enligt Pelle Skerup. Foto: Jonas Karlsson
Här, vid husväggen, brann det på tisdagsnatten.
Dessa grindarna, vid ingången till trädgården från Råbygatan, kommer att ersättas med ett två meter högt staket.

Sätter upp staket för att stoppa vandaler

HÖRBY Efter upprepad skadegörelse vid Stora Hotellet har ägaren Pelle Skerup fått nog.
Hotellets trädgård kommer att inhägnas med ett högt staket för att hålla vandalerna borta, och för att skapa en tryggare boendemiljö för hyresgästerna.

Hotellträdgården är en grönskande oas mitt i Hörby, och är öppen för allmänheten.
Men den har även blivit tillhåll för ett antal ungdomar, som håller på med allehanda otyg på framförallt kvällar och nätter, berättar Pelle Skerup.

Krossade rutor, sönder–slagna lampor, nerrivna takrännor och bortplockade förbudsskyltar är bara några exempel på vandaldåd som har inträffat vid hotellet det senaste året.
Natten mot tisdagen var det dags igen. Då roade sig någon med att tända eld på papper och tidningar vid ena husväggen – på den del av byggnaden som vetter mot förskolan Onside.
Lars 36:an Svensson, som bor granne med hotellet, upptäckte att det hade brunnit när han kom förbi fastigheten på tisdagsmorgonen.
– Branden hade slocknat av sig själv. Men det hade kunnat gå riktigt illa. Det är bara tre meter upp till takfoten på förskolan, och den är i trä. Hade elden fått fäste där hade den kunnat sprida sig snabbt, säger 36:an
Han ringde till polisen, men fick besked om att de inte hade några patruller att skicka till Hörby.
Bara några minuter efter att samtalet hade avslutats susade en polisbil förbi hotellet – dock utan att stanna.

– Polisen måste göra något åt dettta med ungdomarna. Det är ett tillhåll här varenda dag.
Pelle Skerup, som äger Stora Hotellet, har tröttnat på skadegörelsen. Han planerar att sätta upp ett högt staket runt hotellets trädgård för att hålla de unga vandalerna borta.
– De river ner lampor och takrännor. I julas bar de in en halmbal från Råbygatan i trädgården och försökte sätta fyr på den. Och så nu detta.
– Jag ska träffa folk på kommunen på torsdag, och jag kommer att söka tillstånd för att hägna in trädgården. Det betyder att den kommer att stängas för allmänheten, men det finns inget annat val. Hyresgästerna ska inte behöva känna den otrygghet som de gör nu, säger han.
Pelle Skerup är besviken på polisen och tycker att de nonchalerar larmsignalerna.
– Det är rent ut sagt för jäkligt. Det är riktigt illa som det går till. Polisen verkar strunta fullständigt i det här, säger han.

Dagens fråga

Har du handlat dina julklappar?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev